Ga terug

2 maart 2020

Nieuws

5 Topondernemers strijden om titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2020’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap. Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar? De winnaar wordt donderdag 26 maart in De Basileiek te Veenendaal bekendgemaakt..

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Marc Calon (Algemeen voorzitter LTO Nederland) heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

· Buysman Kruiden Familie Buysman, glastuinders in Andijk (NH)

· Kuijpers Kip

Familie Kuijpers, pluimveehouders in Stevenbeek (NB) en Grubbenvorst (L)

· Lamberdina’s Hoeve

Eric Thielen, pluimveehouder in Castenray (L)

· Elke Melk

Matthijs Baan, melkveehouder in Molenaarsgraaf (ZH)

· Koppert Cress

Rob Baan, tuinder cressen en microgroenten in Monster (ZH)

Titel én geldbedrag

De winnaar draagt vanaf donderdag 26 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van € 12.500,–. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met woensdag 25 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen Over de Verkiezing Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- & tuinbouw in het algemeen. De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro en Hardeman Veenendaal, toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.

Gerelateerd