Partner

5 juli 2022

Zorg en Welzijn

24-uurs achtbaanmarathon in Toverland levert €32.658 op voor het goede doel

Na een strijd van 24 uur is de Troy Coaster Challenge in Attractiepark Toverland succesvol afgerond. Op zaterdag 2 juli om 12:00 uur stapten 12 deelnemers in houten achtbaan Troy, om vervolgens 24 uur lang ritjes te maken in de attractie. Uiteindelijk haalden 11 van hen de eindstreep. Met deze ludieke actie is €32.658 opgehaald voor Stichting Durf Te Vragen.

De derde en tot nu toe meest succesvolle editie van de Troy Coaster Challenge kwam vandaag om 12:00 uur ten einde. Van de 12 deelnemers, geselecteerd uit bijna 4.000 aanmeldingen, voltooiden 11 de challenge en reden dus de volledige 24 uur mee. Gasten van Toverland konden een zitje naast de deelnemers reserveren, meedoen met een online veiling of unieke achtbaanonderdelen kopen. Hiermee werd geld opgehaald voor Stichting Durf Te Vragen.

Na een lange nacht waren vooral de laatste uren van de marathon een ware uitdaging voor de deelnemers. “Zeker bij zonsopkomst was het flink doorbijten, maar na een korte ontbijtpauze waren we goed opgeladen voor de laatste etappe”, vertelt deelnemer Kevin Meijvis (30). Net na 12:00 uur reed de achtbaantrein voor de laatste keer het station binnen met daarin de 11 overgebleven helden. Tijdens de laatste rit werden zij vergezeld door YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman - oprichters van Stichting Durf Te Vragen - en Jean Gelissen Sr., de eigenaar en oprichter van Toverland.

€32.658 voor het goede doel

Na vele zonnige uren in de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux werd een cheque ter waarde van €32.658 overhandigd aan Stichting Durf Te Vragen. “In heel Nederland zijn er jongeren die in een emotionele achtbaan zitten. Deze 12 toppers zitten voor hén 24 uur in een fysieke achtbaan en dat vinden we echt fantastisch’, zei Carla Brugman, voorzitter van de stichting, al op zaterdag.

Feestweekend in Toverland

De Troy Coaster Challenge was onderdeel van de Troyback Days, een speciaal feestweekend om het 15-jarig jubileum van houten achtbaan Troy te vieren. Naast de achtbaanmarathon waren er verschillende extra entertainmentacts, een letterspeurtocht en smakelijke foodspecials. Ook lanceerde Toverland exclusieve souvenir-items om deze verjaardag te vieren.