VisitBrabant

Verbinden. Versterken. Verwonderen.
Brabant heeft nóg meer te bieden dan velen al weten: ongekend innovatief en creatief, met prachtige steden, dorpen, natuur, cultuur en topevenementen. Brabant laat zich niet vangen in één slogan of één beeld. Juist die diversiteit maakt onze provincie aantrekkelijk. Dat laat VisitBrabant zien, nationaal en internationaal. Met aandacht voor de toekomst. Met een enthousiast team en honderden Brabantse partners: lokale toeristische marketingorganisaties, ondernemers, provincie, gemeenten en landelijke netwerken. Samen staan we voor de opgave om de vrijetijdssector in Brabant sterk te maken en de potentie daarvan beter te benutten. VisitBrabant verbindt het Brabantse netwerk en zet de koers uit.

Bereik een miljoenenpubliek

Samen organiseren we de marketing van bestemming Brabant; een brede waaier van activiteiten zoals kennisontwikkeling, productversterking, promotie en het bijdragen aan boekingen. We kiezen voor verrassende activiteiten, bijzondere beelden en innovatieve communicatiemiddelen met een tikje Brabantse eigenzinnigheid. Met aansprekende thema’s zoals Van Gogh, Food en Family&Fun brengen we Brabant blijvend onder de aandacht in binnen- en buitenland bij de juiste doelgroep. Vooral in Duitsland - met alleen al in Noordrijn-Westfalen ca. 18 miljoen inwoners - en ook in België liggen heel veel kansen.

Meerdaags verblijf

De focus ligt op meerdaags aanbod, om overnachtingen en hogere bestedingen te stimuleren. We presenteren het vrijetijdsaanbod altijd als combinaties; een mix van locaties en activiteiten maakt het verblijf aantrekkelijker en bereikt een breder publiek. We laten zien dat de natuur in Brabant altijd om de hoek ligt en de typisch Brabantse gastvrijheid hand in hand gaat met goed eten. We verbinden iconische locaties en evenementen met kleinschalig en lokaal aanbod. De vele fiets- en wandelroutes verbinden al die parels met elkaar via een routenetwerk dat tot de beste van Europa behoort.

Alles voor een betere gastvrijheidsbeleving

Heeft een toeristische of zakelijke bezoeker Brabant eenmaal in het vizier, dan gaat hij veelal digitaal op zoek naar de parels in de provincie. Een aantrekkelijke presentatie en vindbaarheid online is dus heel belangrijk. Zaken waar VisitBrabant bij kan helpen. En we bereiden de vrijetijdssector graag voor: Wat verwachten Belgische of Duitse gasten van hun bezoek? Wat moet je weten over een stad, regio of een icoon als Vincent van Gogh? Goede informatie is van groot belang voor de gastvrijheidsbeleving van gasten. Via ons platform met laagdrempelige en gratis online trainingen, leer je snel meer over deze onderwerpen. Ook biedt VisitBrabant verschillende routediensten, zodat we de vele fiets- en wandeltoeristen die Brabant al aandoen, nóg beter kunnen bedienen. Tijdens onze online en fysieke bijeenkomsten, masterclasses en kennissessies met branchegenoten worden bovendien volop ervaringen uitgewisseld. Alles voor een betere gastvrijheidsbeleving.

Sluit je aan!

Weten wat VisitBrabant voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Op visitbrabant.com/partners vind je alvast veel meer informatie over onze diensten, services en campagnes.

We gaan graag met je in gesprek. De deur staat altijd open.

Gerelateerd