VisitBrabant

Wij laten zien wat Brabant te bieden heeft voor bewoners, voor nationale en internationale bezoekers. Zodat ondernemers, regio’s, steden en dorpen, natuur, cultuur en evenementen de aandacht én de bezoekers krijgen die ze verdienen. De juiste bezoekers op de juiste plek, die langer blijven én ook graag nog eens terugkomen, dat is het doel van VisitBrabant. En dat doen we voor Brabant; door de bestedingen van deze bezoekers is het leisure-aanbod in Brabant voor inwoners omvangrijker, van betere kwaliteit en het levert veel werkgelegenheid. Met aansprekende thema’s als Van Gogh, Design en Family&Fun brengt VisitBrabant het prachtige vrijetijdsaanbod van Brabant blijvend onder de aandacht in binnen- en buitenland. Vooral in Duitsland, met alleen al in Noordrijn-Westfalen (ca. 18 miljoen inwoners) en ook in België liggen heel veel kansen. En nu is meer dan ooit ook de Nederlandse markt heel belangrijk, met een hoofdrol voor de Brabanders. We moeten laten zien dat de combinatie van verblijf en recreatie heel aantrekkelijk is in onze provincie. Dat de natuur in Brabant altijd om de hoek ligt en de typisch Brabantse gastvrijheid hand in hand gaat met goed eten in Brabant. De vele fiets- en wandelroutes ontwikkeld en onderhouden door VisitBrabant Routebureau, verbinden al die parels met elkaar via een routenetwerk dat tot de beste van Europa behoort. VisitBrabant biedt volop kennis en kunde, activiteiten en diensten én een Brabantbreed netwerk. Samen met de Brabantse vrijetijdssector, koepelorganisaties en provincie Noord-Brabant krijgen we Brabant steeds beter op het netvlies van de bezoeker. Samen maken we Brabant!

Bereik een miljoenenpubliek

Met een geïntegreerde marketing-, PR en contentstrategie en in samenwerking met de professionele reisindustrie laten we zien dat Brabant een aantrekkelijke bestemming is voor een vakantie, weekendje weg of dagje uit. Met de huidige campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ laten we bovendien zien waaróm Brabant de perfecte vakantiebestemming is en geven we ondernemers uit de Brabantse vrijetijdssector het podium dat ze verdienen. Gemeenten, regio’s en vrijetijdsondernemers in Brabant kunnen bovendien ook zélf aan de slag met deze Brabantbrede campagne. Heeft een toeristische of zakelijke bezoeker Brabant eenmaal in het vizier, dan gaat hij veelal digitaal op zoek naar de parels in de provincie. Een aantrekkelijke presentatie en vindbaarheid online is dus heel belangrijk. Zaken waar VisitBrabant de vrijetijdsondernemer bij kan helpen en in kan ondersteunen.

“Met het promoten van je regio trek je meer gasten dan enkel het promoten van je hotel, zodoende hebben wij actief gekozen voor een samenwerking met VisitBrabant.” Mercure Hotel Tilburg

Collectieve themalijnen als verleiders voor jouw aanbod

VisitBrabant zet in op themamarketing en presenteert divers aanbod binnen een themalijn om potentiele toeristen te verleiden naar Brabant te komen. Zo verbinden we de Brabantse Meesterschilder Vincent van Gogh tevens aan wandelen of fietsen in de natuur, shoppen en heerlijk eten & slapen in Brabant. In ondernemerssessies en masterclasses laten we zien hoe je als vrijetijdsondernemer kunt aansluiten bij deze themalijnen.

Alles voor een betere gastvrijheidsbeleving

Om onze (inter)nationale gasten met de typische Brabantse gastvrijheid en mentaliteit te ontvangen, moeten we wel goed zijn voorbereid. Wat verwachten Belgische of Duitse gasten van hun bezoek? Wat moet je weten over een stad, regio of een icoon als Vincent van Gogh? Goede informatie is van groot belang voor de gastvrijheidsbeleving van gasten. Via ons platform met laagdrempelige en gratis online trainingen leer je snel meer over deze onderwerpen. Ook bieden we verschillende routediensten, zodat we met zijn allen de vele fiets- en wandeltoeristen die Brabant al aandoen, nóg beter kunnen bedienen. Tijdens onze online en fysieke bijeenkomsten en kennissessies met branchegenoten worden volop ervaringen uitgewisseld. Alles voor een betere gastvrijheidsbeleving.

Samen maken we Brabant!

VisitBrabant is dé marketingorganisatie van en voor Brabant. Ondernemers in de Brabantse vrijetijdssector kunnen gebruik maken van allerlei nuttige activiteiten en diensten die helpen om nieuwe gasten te bereiken en te verleiden tot een bezoek aan onze provincie. Op visitbrabant.com/partners vind je meer informatie over onze activiteiten en diensten. Hier kun je je bovendien inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd van alles goed op de hoogte. Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

“Het gezamenlijke bereik van Brabantse ondernemers en VisitBrabant zorgt voor een enorme aantrekkingskracht van Brabant en voor ons in het bijzonder op expats, toeristen en dagjesmensen in Eindhoven.” Stadsbrouwerij Eindhoven

Contact met VisitBrabant

Onze (digitale) deuren staan altijd open en we maken graag tijd voor een goed gesprek om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Met gastvrije groet,
Team VisitBrabant

Gerelateerd