Midpoint Brabant

Dream it. Do it. Make it. Dromen waarmaken door aan te pakken.

Als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant fungeert Midpoint Brabant als schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. We helpen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en brengen deze in een stroomversnelling naar de markt. Zo zorgen we voor innovaties die de economie ‘slim en sterk’ maken… én dragen we bij aan een toekomstbestendige samenleving.
Speerpunten van ons regionale economische ontwikkelprogramma zijn Smart IndustrySmart Logistics en Smart Leisure. In Midden Brabant floreren deze in een slimme samenleving en een top landschap. De regio is hierin al een sterke internationale speler en gaat voor verdere groei. Dit doen we door actief in te spelen op interessante ontwikkelingen en het bevorderen van kruisverbanden tussen sectoren. In ons programma leggen we de nadruk op projecten die innovatief zijn voor de sector, bijdragen aan een circulaire economie en positief werken voor de werkgelegenheid.

Van kennis tot praktijk

 Slimme bundeling van kennis en vaardigheden, dat is waar onze regio bekend om is. Zo beschikken we over een sterke kennis- en onderwijsstructuur met drie MBO’s, twee hogescholen, een vooraanstaande universiteit en vele verbonden kennisinstituten. We maken een koppeling met het bedrijfsleven: van het bedenken van ideeën tot het realiseren van succesvolle implementaties. De combinatie van vakopleidingen met de werkpraktijk zorgt bovendien voor praktisch toepasbare innovaties.

Projecten ontwikkelen we bij voorkeur vanuit fieldlabs (proeftuinen), waarin we ideeën testen en in de praktijk brengen. Deze proeftuinprojecten zijn geholpen bij een goed functionerend ecosysteem, waarin de ‘Houses’ en de campussen die we opzetten een belangrijke rol spelen. Hierin brengen we samenwerkingspartners met de juiste sociale en technologische kennis en kunde bij elkaar. We ondersteunen hen bij het vinden van talent, financiering en dragen bij aan mkb start- en groeiondersteuning.

Successen dragen we samen uit. Natuurlijk om te laten zien waarin Midden-Brabant uitblinkt. Maar zeker ook om anderen de mogelijkheid te bieden om onze innovaties te benutten.

Gerelateerd