24 januari 2022

Nieuws

Zuiderwaterlinie zoekt toeristische ambassadeurs

De Zuiderwaterlinie, de historische verdedigingslinie tussen Grave en Bergen op Zoom, is op zoek naar nieuwe toeristische ambassadeurs. Er wordt gezocht naar recreatieondernemers die het verhaal van de Zuiderwaterlinie en de omgeving met trots willen uitdragen naar hun gasten. Samen met gemeenten en andere gebiedspartijen, verenigd in de Alliantie Zuiderwaterlinie, moeten zij dit unieke erfgoed toeristisch steviger op de kaart gaan zetten.

Mooie natuur en bijzonder erfgoed is voor veel recreanten een belangrijke factor bij de keuze voor een verblijf of uitstapje. De Zuiderwaterlinie, met elf historische vestingsteden en hun ommeland, biedt veel van dit moois. Om recreatieondernemers de mogelijkheid te bieden hier met verhalen en arrangementen op in te spelen, organiseert de Alliantie Zuiderwaterlinie binnenkort een speciale cursus Gastheer-Gastvrouw van het Landschap. Na een eerdere cursus in 2019 zijn er reeds 40 Gastheren en Gastvrouwen van de Zuiderwaterlinie actief.

Tijdens de cursus leren de ondernemers in vier middagen allereerst de Zuiderwaterlinie en hun eigen omgeving beter kennen, van de ontstaansgeschiedenis tot historisch erfgoed en van bijzondere natuurgebieden tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Excursies, interessante gastsprekers en opdrachten zijn een belangrijk onderdeel van de cursus. Na de cursus ontvangt de ondernemer een gevelbordje en wordt er vervolgens als actief netwerk verder gewerkt aan producten en activiteiten om de Zuiderwaterlinie toeristisch-recreatief steviger op de kaart te zetten. Bent u als recreatief ondernemer geïnteresseerd, kijk dan voor meer informatie op de website van de Zuiderwaterlinie: https://www.zuiderwaterlinie.nl/1linie/ondernemers/ivn-cursus