Zo maak je stap voor stap een Instagram Reel

TikTok op Instagram? Het is even wennen voor velen. Ik krijg dan ook vaak te horen: Leuk hoor, maar is het niet ingewikkeld? Hoe werkt het precies? Vandaag leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf een video maakt met Instagram Reels.

Waarom?
Tijden zijn veranderd, social media is voor (bijna) iedereen een communicatieve middel geworden. Als bedrijf/organisatie kan jij daar goed gebruik van maken. Hieronder valt bijvoorbeeld het maken van filmpjes die jouw bedrijf en diensten weergeven. Zo bereik je potentieel een groter publiek en creëer je een hechtere band met jouw klanten/publiek. Je kunt hier bijvoorbeeld gebruik maken van Reels of instagram.

De belangrijkste praktische tips

  • Vanuit Reels kun je zelf een nummer kiezen. Je mag een selectie maken van maximaal 15 seconden. Je kiest zelf het begin en eindpunt.

  • Het is handig om je clip op te delen in kleinere stukken. Deze stukken neem je apart op. Dat doe je met de timer-functie.

  • Je kunt je opgenomen stuk terugkijken door op het pijltje naar links te drukken. Als je het wil overdoen, druk je weer op de opname-knop. Zo kun je dus net zo lang opnemen tot je tevreden bent.

  • Extra handige functie: de ‘align’-knop. Met deze knop zie je visueel de laatste frame van je vorige opname in beeld. Zo kun je ervoor zorgen dat je in de volgende opname op precies dezelfde plek staat als waar je in de vorige opname bent geëindigd.

  • Je kunt per opname een filter/effect gebruiken. Er zijn allerlei leuke, handige en grappige effecten.

  • Ook kun je per opname een snelheid kiezen, van slomo tot versneld. Als je deze functie kiest, wordt de muziek tijdens de opname ook versneld/vertraagd.

  • De Reels publiceer je net als een reguliere post. Zodra je Reels hebt gepubliceerd, krijg je een extra ‘tab’ op je Instagram-profiel. De Reels blijven dus ook zichtbaar en zijn vindbaar in ‘explore’.

Succes bij het maken van je instagram reels en heel veel plezier en groei!

Meer tips klik dan hier.