28 maart 2022

Transport & LogistiekFinancieel & Juridisch

Yesqar verstrekt recordbedrag van 100 miljoen aan financieringen

Plek op automotive markt veroverd door platformfinanciering

Eindhoven – maart 2022. Startup yesqar heeft binnen anderhalf jaar haar plek op de automotivemarkt veroverd door een recordbedrag van 100 miljoen aan financieringen te verstrekken. Yesqar richt zich op het financieren van autovoorraden en autoleaseportefeuilles. Dit doet het bedrijf op basis van platformfinanciering; één van de financieringstrends van de laatste jaren. Relevante data worden gekoppeld aan de financiering, waardoor ondernemers sneller en passender hun financiering kunnen krijgen.

Financiering op basis van een onderpand
Yesqar financiert op basis van een onderpand, namelijk de auto’s zelf. Door de data van strategisch partner QarQuest heeft yesqar een actueel inzicht in de waarde van de auto’s en de omloopsnelheid. Het autobedrijf in kwestie uploadt zijn bedrijfsvoorraad via een online portal (platform). Op basis van actuele data wordt er waarde toegekend aan de auto’s en wordt er zo een passende financiering verstrekt. Dit gebeurt realtime volledig automatisch in het portal.

Snelheid
Bij yesqar staat het geld op werkdagen binnen 24 uur op de rekening. Door deze manier van financieren worden ondernemers beter, sneller en accurater gefaciliteerd. Het biedt de ondernemer meer ruimte om nieuwe auto’s in te kopen en/of een leaseportefeuille op te bouwen. Jan Kusters, co-founder van yesqar: “Met deze nieuwe manier van financieren spelen we in op de behoefte van de markt. Yesqar begrijpt dat op de competitieve automarkt snelheid het verschil maakt tussen net wel of net niet een deal kunnen doen. Wij werken niet alleen datagedreven, maar hebben ook specialisten in huis met jarenlange ervaring en kennis van de automotive branche. Wij noemen deze werkwijze ook wel ‘digital with a human touch’. Hierdoor kunnen wij onze klanten een passend advies geven bij elke financieringsbehoefte.”

Over yesqar
Yesqar is dé slimme autofinancier. Het is een initiatief van NIBC Bank en datatechnologiebedrijf QarQuest. Het bedrijf ondersteunt automotive-bedrijven met slimme financiële oplossingen. Met de unieke combinatie van financiële expertise, de kracht van data en de kennis van de automotive markt is het mogelijk om klanten beter, sneller en accurater te faciliteren. Hierdoor krijgen autobedrijven meer ruimte om te ondernemen en de transitie van de sector te faciliteren.

Meer informatie over yesqar? Kijk op www.yesqar.nl.