Ga terug

10 juli 2018

Food (agri)Leisure & Cultuur

WNDRLX® opent restaurant met ambitie aan de voet van de Pitztaler gletsjer

WNDRLX® opent restaurant met ambitie aan de voet van de Pitztaler gletsjer Nederlands koppel kiest voor moderne Alpenkeuken met streekproducten Mittelberg, Oostenrijk, 9 juli 2018 – Zondag 8 juli is in het Pitztal een nieuw à-la-carte Restaurant geopend**. Het WNDRLX® (uitgesproken als Wanderlux) Restaurant is onderdeel van een nieuw luxe vakantieconcept en ligt aan de voet van de Pitztaler gletsjer en wordt omringd door natuur. Dit proef je ook terug op je bord. Het menu is geïnspireerd op de moderne Alpenkeuken met internationale invloeden en gebruik van regionale seizoensproducten. Wie niet genoeg kan krijgen van dit stukje onontdekt Tirol, kan verblijven in de luxe chalets en appartementen van het naastgelegen PURE Resort Pitztal en gebruik maken van de WNDRLX service en faciliteiten.** Het WNDRLX Restaurant biedt plaats aan circa 74 personen en is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner. Eigenaresse Vivian Peters vertelt vol trots over de nieuwste eetgelegenheid van het Pitztal: “Ieder goed concept heeft een geheim ingrediënt. Dat van ons is eenvoudig; gastvrijheid die lichaam en geest raakt. Dat doen we door het neerzetten van een prettige sfeer met oprechte aandacht voor onze gasten. Wij kiezen voor de beste producten die worden bereid en geserveerd door een gepassioneerd team”. Chef met ambitie In de open keuken werkt chef-kok Alexander Seibold met producten van kleinschalige leveranciers. Zijn ambitie is om tot de beste restaurants van Tirol te behoren. Seibold heeft dan ook de nodige kookervaring opgedaan in een Hauben-restaurant. “In het WNDRLX Restaurant genieten onze gasten een verrassende culinaire ervaring. In de verfijnde gerechten zie je moderne Alpenkeuken terug in combinatie met internationale invloeden. Zo serveren we Tiroolse Salvelinus met Japanse dashi en berglam met oosterse kruidenkorst, licht Seibold toe. De gedreven chef deed ervaring op in het door Michelin onderscheiden restaurant Schwarzer Adler in Kitzbühel en was tot voor kort werkzaam in het Riessersee Hotel Resort in Garmisch Partenkirchen. Natuur centraal Op het bord, het uitzicht en de inrichting. Overal spelen natuurlijke elementen een prominente rol. In het interieur van het à-la-carte restaurant zijn materialen zoals hout, steen en leer, gecombineerd met staal in glas, beton en warme stoffen. Voor het plafond is gekozen voor een duurzame oplossing bestaande uit gerecycleerde natuurlijke cellulosevezels. Het eindresultaat, een ruimtelijke en open ruimte met comfortabele stoelen, gezellige zithoekjes een centrale bar en lounge met open haard. Het restaurant heeft ook een aanliggend terras met vijver, waar het zomers heerlijk genieten is. WNDRLX is dan ook de ideale plek om met vrienden, familie en reisgenoten onder het genot van een hapje en drankje na te praten en ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld over de door WNDRLX geadviseerde en door partners georganiseerde outdoor activiteiten op maat die tot ver buiten de begaande paden reiken.   Naast het à-la-carte menu kunnen gasten ook genieten van een wisselend verrassingsmenu (vis, vlees of vegetarisch). Private dining is mogelijk op verzoek. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 11.30. De keuken is geopend tot 21.30. Voor meer informatie over het WNDRLX Restaurant en het luxe vakantie concept met verblijf in het PURE Resort Pitztal ga naar www.wndrlx.com.

Gerelateerd