11 mei 2022

Nieuws

Wie nomineer jij voor de Chris Wesenbeek-Award?

Gemeente Eindhoven reikt eind juni de Chris Wesenbeek-Award uit. Een prijs voor bijzondere inzet van iemand of van een organisatie voor (acceptatie van) mensen met een mentale kwetsbaarheid in onze stad. Bijvoorbeeld door belangrijk (vrijwilligers)werk of door moedig op te komen voor kwetsbare mensen. Tot en met dinsdag 31 mei kunnen inwoners hiervoor kandidaten nomineren via www.eindhoven.nl/mentalegezondheid.

Mentale gezondheid is van ons allemaal

De award is vernoemd naar Christ Wesenbeek (1957-2017). Deze ervaringsdeskundige van het eerste uur was betrokken bij de start van inspraak voor cliënten binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) in Nederland en bij het ontwikkelen van opleidingen voor ervaringsdeskundigen. Hij was daarmee een voorvechter voor sterkere positie van mensen die te kampen hebben met mentale problemen.

Met deze award wil gemeente Eindhoven het belang van ervaringsdeskundigen in het professioneel zorgnetwerk benadrukken en moedige mensen in het zonnetje zetten. Net als Christ dat zo vernieuwend en grensverleggend deed!

Uitreiking

De award uitreiking is onderdeel van brede beleidsontwikkeling rondom mentale gezondheid. De jury bestaat uit een delegatie vanuit gemeente Eindhoven, MIND-Ypsilon Eindhoven de Kempen, GGzE De Boei en een student ervaringsdeskundigheid. Tijdens de presentatie van het ontwikkelplan mentale gezondheid op 21 juni worden de laatste drie finalisten bekend gemaakt. Wethouder Sociaal Domein reikt de prijs uit tijdens de viering van het eerste lustrum van Stichting Markieza op 23 juni.