Ga terug

14 oktober 2020

Tech, Ict & Smart

Wat is de invloed van technologie op het menselijk lichaam?

Studenten van Fontys Art Communication and Design (ArtCoDe) onderzoeken zes weken lang de toekomstige relaties tussen technologie en het lichaam. Tijdens de Dutch Design Week, 18 t/m 25 oktober, streamen ze hun bevindingen iedere dag live tussen 12:00u en 16:00u. Een voorbereiding op de toekomst, te volgen via het YouTube kanaal van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Het livestream programma is gevuld met diverse onderwerpen die voorkomen uit het hoofdthema: What’s a Body. Zo zal Close-up inzoomen op hoe het lichaam beweegt tijdens het spelen van games. Futurism-Space onderzoekt een wereld waarin technologie ons overneemt en wij de controle verliezen. Tussen 18 en 25 oktober is er iedere dag een livestream te volgen van 12:00u tot 16:00u.

Hoe bereiden we ons voor op een toekomst met hersenimplantaten als taal? Een toekomst met robots en androids die als trouwe metgezellen voor je grootouders zorgen. Een toekomst met designerbaby's en zonder dood. Een toekomst waarin mensen nooit iets vergeten en perfect met emoties om kunnen gaan.

Handige links
Het volledige programma:        What’s a Body?
Livestreams:                             FHK YouTube