14 november 2022

Volop ontwikkelmogelijkheden op Flight Forum in Brainport

Ruimtegebrek in Brainport? De beschikbare grondkavels op Flight Forum bieden nog volop kansen voor het realiseren van nieuwe gebouwen voor bedrijven in de regio.

Flight Forum stond jarenlang vooral bekend als een eenzijdig kantorengebied. Maar door de nieuwe ontwikkelmogelijkheden en de gebiedsvisie Eindhoven Airport District verandert het gebied in rap tempo in een multifunctionele, groene en levendige locatie waar werken, verblijven en (tijdelijk) wonen samenkomt. De potentie van het gebied is enorm en biedt nieuwe kansen voor bedrijven die willen groeien.

Transformatie Flight Forum
Binnen enkele jaren is Flight Forum niet alleen meer een werklocatie, maar kun je er naast werken, ook (tijdelijk) wonen, verblijven en ontspannen. Daarom wordt er sterk ingezet op het toevoegen van levendige plinten op de begane grond van kantoorgebouwen. Denk bijvoorbeeld aan een koffiebar, lunchroom, sportfaciliteiten, conceptstore en een to-go supermarkt formule. Daarnaast is groen een belangrijk speerpunt in het aantrekkelijker maken van het gebied. Dit is nu al zichtbaar in de straatjes van het kantorencluster. Volgend jaar krijgt het centrale plein ook een grootscheepse metamorfose. Het nieuwe plein wordt hét visitekaartje van Flight Forum. Een gezellig hart waar medewerkers en toekomstige bewoners lekker buiten kunnen zitten en elkaar kunnen ontmoeten. De elf beschikbare grondkavels op Flight Forum bieden bovendien kansen voor het realiseren van nieuwe gebouwen voor bijvoorbeeld onderwijs, zorg, laboratoria, onderzoeksruimten, kantoren en short-stay wonen. Op deze kavels kunnen gebouwen worden ontwikkeld vanaf 3500 m² BVO tot 10.000 m² BVO.

Onderdeel van Eindhoven Airport District
Flight Forum is één van de vijf aanjagers van de gebiedsvisie Eindhoven Airport District dat begin dit jaar is vastgesteld door de gemeenteraad. Met deze visie zijn opgaven bepaald voor de thema’s: levendigheid, verduurzaming, vergroening, bereikbaarheid en circulaire-economie. Tot 2040 wordt Eindhoven Airport District ontwikkeld tot een nog aantrekkelijker gebied voor internationale bedrijven, onder andere met de komst van een World Trade Center. Het nieuwe hart van Eindhoven Airport District wordt gevormd door het gebied tussen de terminal van Eindhoven Airport en het kantorencluster van Flight Forum en gaat bijdragen aan een nieuwe aantrekkelijke en groene entree van Eindhoven: de poort van Brainport.