Ga terug

5 september 2019

Transport & Logistiek

Vijf MAN-trucks voor Nedcargo

Leusden, 5 september 2019 - Logistiek dienstverlener Nedcargo met vijf vestigingen in Nederland en België heeft vijf nieuwe MAN TGX 19.460 XLX-trekkers in gebruik genomen. De MAN-trucks rijden inmiddels al enige tijd naar volle tevredenheid. "We hadden al MAN- trucks in de vloot en de MAN-dealer is onze buurman in Waddinxveen. We worden daar altijd goed geholpen en service naast de deur is ook een zwaarwegend argument", aldus fleet manager Marten Jan van der Laan van Nedcargo.

De ondertitel van Nedcargo is ‘Wasteless Supply Chain’ en dat moet breed gezien worden. Met ‘wasteless’ wordt minder verspilling van milieu, tijd, talent, voedsel en transport bedoeld, en geen verlies van uren, kilometers en brandstof. Het feit dat MAN- dealervestiging van Van Leeuwen Truckservice letterlijk naast de deur zit van de hoofdvestiging van Nedcargo in Waddinxveen, past dan ook prachtig in die filosofie. Het halen of brengen van de trucks is namelijk geen thema en daar gaat geen manuur of kilometer mee verloren. Marten Jan van der Laan: ‘Wij hadden vanuit het verleden een aantal MAN--trucks in de vloot en daarmee ook een aantal tevreden MAN-chauffeurs. Dat is voor ons toch een argument, want een tevreden chauffeur is erg belangrijk. Dat blijkt ook uit de specificaties van de trucks. Deze vijf trekkers zijn voorzien het complete veiligheid- en comfortpakket, inclusief een standairco, 220V omvormer, koelkast en een ledlichtbak op de cabine.’

Ontzorgd met R&O contract

De MAN TGX-trekkers zijn uitgevoerd met een negen-tons vooras en een wielbasis van 390 cm. De trucks zijn uitgerust met de D26 krachtbron met 460 pk in combinatie met de volledig geautomatiseerde TipMatic versnellingsbak. De trucks worden door Van Leeuwen Truckservice volledig onderhouden en geserviced in een reparatie-onderhoudscontract. Nedcargo rijdt gemiddeld acht jaar met een voertuig bij een kilometrage van rond de 100.000 km per jaar.

Gerelateerd