2 juni 2022

Leisure & CultuurNieuws

Viersterren NEO KVL hotel opent deuren in het Brabantse Oisterwijk

Het sfeervolle dorp Oisterwijk in Brabant is een viersterren hotel rijker: het NEO KVL hotel. Het design hotel heeft 68 modern ingerichte kamers, restaurant, spa, vergaderruimten, 2 hotel bars waaronder de Sky rooftopbar en een indrukwekkend atrium. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van Oisterwijk en op 500 meter van het station van Oisterwijk. Tevens heeft het de beschikking over een eigen parkeerplaats. Nadere informatie en reserveringen via www.neokvl.com.

Historie

Het industriële pand waarin NEO KVL hotel gevestigd is, ademt historie uit want in de jaren twintig van de vorige eeuw was het de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) leerfabriek - opgericht in 1916 – de grootste in heel Europa. Het hele KLV terrein is inmiddels herontwikkeld tot een bedrijventerrein met kantoren, horeca en nieuwbouwwoningen. Het NEO KVL hotel is gevestigd in wat ooit het meest markante gebouw op het terrein was - het voormalige U-gebouw - dat een glazen overkapping kreeg waardoor een monumentaal atrium gerealiseerd is.

Fiets- en wandelparadijs

‘Met een indrukwekkende atrium van 600m² en verschillende vergaderzalen gaan wij ons vizier uiteraard ook op de meetings en incentive markt richten. Daarnaast verwelkomen wij met open armen toeristen uit binnen- en buitenland die Oisterwijk - één van de mooiste dorpen in Nederland – en omgeving willen bezoeken', aldus manager Serkan Aslan. 'En ook zetten wij hoog in op gasten uit naburig België ' Gasten kunnen kiezen uit vier kamertypen: Comfort, Comfort Deluxe, Premium Suite en Grand Suite.

Het hotel vormt ook een prima uitvalsbasis voor de talrijke fiets- en wandelmogelijkheden die het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de bossen en meer dan 80 vennen in de omgeving van Oisterwijk bieden. De steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch liggen op korte rijafstand.

Cultuur trefpunt

Naast recreatie biedt Oisterwijk en omgeving een groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden, waaronder vele galerieën, het Natuurtheater, de Kerkhovense Molen en kasteel Nemerlaer. ‘Wij dragen cultuur ook een warm hart toe en hebben de ambitie om ons atrium in te zetten als toonzaal voor kunsttentoonstellingen en andere artistieke uitvoeringen’, stelt Aslan.