Ga terug

18 mei 2019

Verwikkende facelift voor de Audi A4

De Audi A4 (inclusief de A4 Avant en de Allroad Quattro) gaat grondig onder het mes. In de herfst van 2019 verschijnt de gefacelifte A4 op de markt.

Sportief design

De herziene A4 is te herkennen aan het scherpere lijnenspel en sportievere looks. De auto heeft een bredere en plattere singleframe grille - waarvan de hoeken net iets verder over de neus lopen - én een nieuwe led-lichtsignatuur. De duurdere uitvoeringen van de A4 zijn zelfs voorzien van matrix-ledtechnologie.

Nooit meer wachten

Binnenin trekt het 10,1-inch grote display direct de aandacht. Het nieuwe infotainmentsysteem laat zich bedienen als een hedendaagse smartphone en daarmee doet Audi de aloude draaiknop in de ban. Het MMI-systeem is touch- en voice-responsive. De slimme navigatie staat in verbinding met de stadsinfrastructuur en verzamelt nu ook informatie van de verkeerslichtencentrale. Het geeft de bestuurder aan welke snelheid hij of zij moet aanhouden om binnen de 'groene golf' te rijden, zodat er nooit gewacht meer hoeft te wachten voor een rood verkeerslicht. De functie is deel van het Audi Connect-pakket wat in fasen wordt uitgerold in een aantal Europese steden. De nieuwe A4 is verkrijgbaar met volledige Audi Virtual Cockpit, of met twee gedeeltelijk analoge klokken. Een head-up display is optioneel.

Dynamische rijprestaties

Behalve dat de nieuwe A4 een stuk sportiever oogt, rijdt hij ook dynamischer. Bij de marktintroductie voorziet Audi zeven turbomotoren: waaronder een V6 TDI met 347 pk - voor de snelle S4 die in 4,8 seconden een spintje van 0 naar 100 trekt, maar waarvan de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur. Drie krachtbronnen zijn voorzien van mild-hybrid technologie (12v), wat het brandstofverbruik met gemiddeld 0,3 liter moet drukken. Alle motoren rollen standaard met een automatische transmissie (zeventraps S tronic of achttraps tiptronic) van de band. De auto heeft een sportief afgestemd onderstel en via Audi Drive Select staan er drie verschillende rijmodi tot de beschikking: standaard, comfort en sport.

Rijk uitgerust

In het najaar komt de vernieuwde A4 op de markt in drie rijk uitgeruste varianten: Pro Line, Business edition en S edition. Audi bepekt de facelift niet alleen tot de A4 en de A4 Avant: de aanpassingen zijn ook terug te vinden op de avontuurlijke Allroad Quattro met verhoogd onderstel en grotere wielen.

Gerelateerd