30 september 2021

Tech, Ict & SmartTransport & Logistiek

Vanderlande ondersteunt Crocs’ groei met innovatieve FASTPICK oplossing

Veghel, 30 september 2021 – Vanderlande heeft een contract getekend met het wereldwijd opererende schoenenmerk Crocs om FASTPICK te leveren. Dit is een state-of-the-art goodsto-personsysteem (GtP) dat gebruikmaakt van ADAPTO-technologie. Dit zal worden geïnstalleerd in het nieuwe Europese distributiecentrum (DC) van Crocs in Dordrecht.

Crocs was op zoek naar een geavanceerde omnichanneloplossing om de snelle groei in de EMEA-regio te ondersteunen. In de afgelopen jaren heeft het schoenenmerk, bekend door de iconische ‘Classic Clog’, een enorme groei doorgemaakt, met een record in 2020. Dit leidde ertoe dat Crocs een geautomatiseerde oplossing nodig had die de hoogst mogelijke flexibiliteit biedt om zijn toekomstplannen waar te maken.

ADAPTO, Vanderlande’s geautomatiseerde opslag- en orderverzamelsysteem (AS/RS: automated storage and retrieval system), zal centraal staan in het DC in Dordrecht en zal zorgen voor efficiënte en snelle levering naar zowel winkels (B2B) als consumenten (B2C). ADAPTO biedt Crocs de capaciteit om 16.000 SKU’s tegelijkertijd op te slaan verdeeld over 54.000 locaties. Order items worden aan een van de negen ergonomische werkstations aangeboden, van waaruit deze verzameld en getransporteerd worden om gereed gemaakt te worden voor verzending. Vanderlande’s POSISORTER maakt deel uit van de laatste fase van het goedgekeurde ontwerp. Met een capaciteit van 5.000 items per uur worden alle orders naar de correcte bestemmingen gesorteerd.

Vanderlande werd geselecteerd voor het project dankzij de flexibiliteit van het systeem: de capaciteit en opslag, zowel als de beschikbaarheid van lokale onderhoudsmonteurs, kunnen worden opgeschaald.

“Vanderlande’s FASTPICK is de ideale oplossing, omdat het ons de nodige flexibiliteit biedt en ons helpt bij het managen van de huidige en verwachte groei.”, zegt Dennis Boor, Senior Director Distribution & Logistics EMEA, Crocs. “Wat bijvoorbeeld indruk op ons maakte, was dat de capaciteit makkelijk kan worden opgeschaald om een hogere verwerkingssnelheid te realiseren, indien nodig. Het verhuizen van onze bedrijfsactiviteiten vergde een nauwgezette planning, dus we zijn erg blij dat de technologie in het DC in Dordrecht in zulke goede handen is.”

Terry Verkuijlen, Vanderlande’s Vice President Warehouse Solutions, voegt daaraan toe: “Wij zijn verheugd om samen te werken met zo’n bekend merk. Het is mooi om te zien dat Crocs niet alleen de technische voordelen ziet die ADAPTO te bieden heeft, maar ook de toegevoegde waarde. De oplossing werd ontworpen om Crocs, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf, te helpen bij het aanpassen en afstemmen van de configuratie. We hebben er het volste vertrouwen in dat Crocs hier nog jaren mee vooruit kan.”