Partner

15 november 2023

Transport & LogistiekFood (agri)

Van den Bosch opent vestiging in Milaan

Logistiek dienstverlener zet volgende stap op Italiaanse markt

Van den Bosch brengt haar activiteiten op de Italiaanse markt verder tot ontwikkeling met het openen van een vestiging in Agrate Brianza, Milaan. “De afgelopen jaren hebben we een flinke groei gerealiseerd op de Italiaanse markt, mede door de overname van collega vervoerder Gé Simons. Nu zetten we de volgende stap door met lokale vertegenwoordiging onze verdere groeiambitie waar te maken”, aldus Paul van de Vorle, Director Business Development.

Van den Bosch is al jaren actief op de Italiaanse markt met het intermodale vervoer van droge en vloeibare bulkgoederen voor de levensmiddelen- en chemische industrie. Van de Vorle was intensief bij de ontwikkelingen betrokken: “Voornamelijk in het transport van droge bulkgoederen zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid - hoofdzakelijk het vervoer van poeders met silodrukcontainers. Daarin zijn we inmiddels Europees marktleider. Door een vestiging te openen in Italië zorgen we voor lokale vertegenwoordiging waardoor we dichter bij onze opdrachtgevers staan en beter in kunnen spelen op de ontwikkelingen in de markt.”

Groei in droge en vloeibare bulk
Zowel in het transport van droge- als in vloeibare bulklogistiek ziet Van den Bosch in dit gebied kansen voor de toekomst. Van de Vorle: “Niet alleen tussen Noord-Europa en Italië, maar ook door Zuid- en Oost-Europese markten met Italië te verbinden door middel van spoor- en short sea-oplossingen. Ook is Italië een belangrijke corridor naar Noord-Afrika. Hiermee verstevigen we ons deep sea-netwerk en onze leidende positie als tankoperator op het Afrikaanse continent.”

Dichter bij klanten en partners
Manuela Musoni neemt de functie van General Manager van de Italiaanse vestiging op zich. Musoni is meer dan 30 jaar werkzaam in de intermodale logistiek en heeft een jarenlange ervaring met bulktransport. “Persoonlijk contact is heel belangrijk in deze markt; met de nieuwe vestiging bieden we een direct contactpunt. Door fysiek aanwezig te zijn in Italië staan we dichterbij onze klanten en partners en kunnen we onze samenwerking intensiveren. Daarmee tillen we onze activiteiten naar een hoger niveau en dragen we bij aan de strategische ambitie van Van den Bosch. Ik kijk er naar uit om dit mede te realiseren.”