6 maart 2024

Innovatie & DuurzaamheidLeisure & CultuurLifestyleTransport & Logistiek

Van 4 tot en met 10 maart: Week van de AfvalHelden

Van 4 tot en met 10 maart is het in heel Nederland de Week van de AfvalHelden. Dé week waarin we iedereen in het zonnetje zetten die werkt in de afvalinzameling, groenbeheer of bij de reiniging en verwerking. Want alle mannen en vrouwen die elke dag keihard werken om onze mooie gemeente schoon én veilig te houden zijn Helden! Bij wind en regen, ‘s nachts en op feestdagen, in tijden van crisis: het werk van onze AfvalHelden gaat altijd door. En daar mogen we trots op zijn!

Wanneer noemen we iemand eigenlijk een held? Als we het aan onze AfvalHelden zelf vragen horen we vaak: ”Ik doe gewoon mijn werk en vind mezelf geen held.” Maar als zij hun werk neerleggen, raakt onze mooie gemeente binnen de kortste keren zwaar vervuild en onveilig. We kunnen simpelweg niet zonder hen, ze doen werk wat er toe doet.  Als blijk van waardering organiseren wij daarom tijdens de Week van de AfvalHelden allerlei activiteiten voor onze medewerkers en roepen inwoners uit de gemeente op om ook mee te doen hun waardering te uiten.

Laat uw waardering zien

Onze AfvalHelden vinden het erg leuk als je een keertje naar ze zwaait of je duim opsteekt als ze je afval komen ophalen of je straat schoonvegen. Dat kan heel eenvoudig in uw wijk of bijvoorbeeld op de milieustraat: geef onze mensen eens een duimpje omhoog, wacht geduldig in een zijstraatje zodat de inzamelwagen kan passeren, geef eens een compliment. Of trakteer een AfvalHeld eens op een  heerlijke versnapering. Deze kleine gebaren geven onze AfvalHelden een goed gevoel, maken inwoners bewuster en zorgen ervoor dat een samenleving waar grondstoffen hergebruikt gaan worden mogelijk is.

Hang een mooie tekening of kleurplaat voor het raam

De AfvalHelden komen door heel  Roermond. Maak een mooie tekening of kleurplaat en hang deze in de week van 4 tot en met 10 maart voor het raam op een goed zichtbare plek. De AfvalHelden zullen een aantal tekeningen of kleurplaten belonen met een leuke attentie in de brievenbus.

Kleurplaten van de Week van de AfvalHelden vind je hier: 

Veel teken- en kleurplezier en maak er iets moois van!

We doen het samen

Iedereen die werkt aan een schone, mooie en veilige leefomgeving verdient natuurlijk een duimpje omhoog. Of je nu voor je vereniging meehelpt om het oud papier op te halen, regelmatig zwerfafval opruimt of je op een andere manier inzet: ook jullie zijn AfvalHelden. Dank voor jullie inzet! We zijn trots op jullie! Samen houden we Roermond schoon!