Uw partner in bedrijfshuisvesting

Het is haast niet meer te missen; het rood, wit en blauw in de borden en containers van Willy Naessens Industriebouw rondom de A59. Ruim drie jaar geleden besloot de Belgische betonbouwer zich ook in Nederland te positioneren, waar zij inmiddels niet meer weg te denken is uit de bouwindustrie.  Omdat de Willy Naessens Group alle processen die essentieel zijn voor de bouw in eigen beheer heeft, zijn planning en kwaliteit gewaarborgd. Hierdoor kunnen panden tegen een scherpe prijs worden opgeleverd.

In 2015 opende de Nederlandse vestiging van de Willy Naessens Group zijn deuren in Drunen. Afgelopen januari verhuisde het bedrijf naar een eigen pand in Nieuwkuijk waar ze de mogelijkheid hebben om verder te groeien. De specialist in het bouwen van bedrijfshuisvesting staat voor het perfecte bouwsysteem in prefab beton: degelijk, esthetisch en waardevast. Hiermee bespelen zij de markt. De Willy Naessens Group heeft met prefab beton al duizenden nieuwe bedrijfspanden gerealiseerd voor kleine en middelgrote ondernemingen. Van kantoren en distributiecentra tot opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen. Op maat gemaakt en gebaseerd op beproefde bouwsystemen en slimme ontwerpen.

Prefab beton is geschikt voor tal van toepassingen en levert daardoor, al dan niet in combinatie met staal, een multifunctioneel eindresultaat op. Het is flexibel, brandveilig en heeft een lange levensduur. Bijkomend voordeel is de duurzaamheid. De grote massa zorgt ervoor dat de tempratuur goed te reguleren is, waardoor deze constant kan blijven. Al deze kenmerken maken het product uiterst geschikt voor logistieke bedrijfspanden als distributiecentra, koelhuizen en de opslag van gevaarlijke stoffen.

Verticale integratie

De Willy Naessens Group kenmerkt zich door de unieke werkwijze die wij “Verticale integratie” noemen. Dit houdt in dat Naessens alle essentiële aspecten binnen een bouwproces zelf beheert en begeleidt. Van ontwerp, engineering, grondwerk, transport, montage tot en met de totale productie van de prefab betonelementen. “Door deze verticale integratie hebben wij alles in eigen hand en wordt er gezorgd voor een overzichtelijk bouwproces, waarin kwaliteit en planning zijn gewaarborgd”, aldus Jeroen de Bonth, directeur van Willy Naessens Nederland. “Hiermee onderscheiden wij ons. Naast de gunstige prijs/kwaliteitsverhouding van prefab beton, maakt de verticale integratie dat wij een concurrerende partij zijn, om mee samen te werken.”

De Bonth concludeert dat dit ook risico’s met zich meebrengt. Er zijn veel eigen mensen nodig om deze verticale integratie te kunnen realiseren en dit betekent dat je moet investeren. “Dit doe je niet alleen met geld, maar voornamelijk in het opbouwen en onderhouden van je relaties”, aldus de Bonth. “Het is van groot belang dat we investeren in eigen personeel en partijen waar we veel mee samenwerken. Dat zijn de mensen die het verschil maken.”

Beleving van begin tot eind

De verticale integratie maakt het mogelijk om vroeg aan tafel te schuiven bij een klant en dat vindt Willy Naessens Nederland dan ook belangrijk. “Door de kennis die we in huis hebben, kunnen we efficiënt werken en snel een koppeling realiseren tussen de bouwkavel, de behoeften van de klant en de bouwmethodiek”, aldus de Bonth. Hierdoor kan er snel een bouwteam worden gevormd die vroegtijdig betrokken is in het proces. De Bonth voegt toe: “Zo creëer je beleving, meedenken vanaf de eerste penstreep op papier, waardoor optimalisatie zal plaatsvinden van begin tot eind.”

Kwaliteit

Steeds vaker worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van een nieuw bedrijfspand. Niet alleen door de klant maar ook door de wet- en regelgeving. Denk hierbij aan de compartimentering t.b.v. de brandwerendheid, de voedselveiligheid en de HACCP-regels. “Wij merken, mede hierdoor, dat beton steeds populairder wordt in onze markt. Door de kwaliteit van ons prefab beton kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving”, aldus de Bonth. “Dankzij de flexibiliteit sluiten we aan bij de behoeften en wensen van de klant. We geloven in ons product en passen het aan als de omstandigheden daarom vragen”.

Ook in de organisatie streeft Naessens naar kwaliteit. “We zijn inmiddels ruim een jaar gecertificeerd. Vorig jaar hebben we de certificaten ISO  9001-2015, ISO 14001 en VCA** behaald en afgelopen maand hebben we een surveillance controle gehad. Deze hebben we met goed gevolg doorlopen. Iets om trots op te zijn”, zegt Rob van Beek, KAM coördinator bij Willy Naessens Nederland, glimlachend.

Familiebedrijf

De Willy Naessens Group kenmerkt zich als een groot familiebedrijf. “Ondanks de omvang van een multinational, heerst er een familiaire en warme sfeer op de werkvloer”, aldus Bas Verbunt, sinds kort operationeel manager bij Willy Naessens Nederland. “Een prettige combinatie van volume, zekerheid en toegankelijkheid wordt hierdoor gerealiseerd”, sluit hij af.

Gerelateerd