Ga terug

19 november 2019

Uitreiking twee Jeugdlintjes gemeente Meierijstad

Inge van der Aa (1996) uit Boerdonk en Pip Schevers (2004) uit Veghel ontvangen op dinsdag 19 november 2019 het Jeugdlintje van de gemeente Meierijstad. Burgemeester Kees van Rooij speldt bij Inge en Pip het jeugdlintje op vanwege hun grote maatschappelijke betrokkenheid en het diverse vrijwilligerswerk dat zij verrichten.

De vrijwilligersactiviteiten van Inge van der Aa startten in 2010 bij het kinderkoor in Boerdonk. Als de leidinggevende haar vertrek bij het koor aankondigt, neemt Inge, samen met haar zus die ook actief was bij het kinderkoor – de muzikale leiding over. Door het teruglopende ledenaantal moesten alle zeilen bijgezet worden om het koor voor Boerdonk te laten voortbestaan. Geen gemakkelijke opgave, maar het is Inge wel gelukt. Mede door haar positieve inzet en haar enthousiasmerend vermogen kan de gemeenschap van Boerdonk genieten van de prachtige liederen die het kinderkoor ten gehore brengt. Inge is tevens één van de initiatiefnemers om de coöperatie ‘Buitengewoon’ op te richten met als doel de leefbaarheid in Boerdonk te behouden dan wel te verbeteren. In 2018 wordt de oprichting officieel bekrachtigd en neemt zij zitting in het bestuur in de functie van secretaris. Haar inbreng is van grote waarde. Daarnaast is Inge vele jaren – samen met een vriendin – de vaste oppas geweest voor een gezin in Boerdonk, waarvan één van de kinderen een beperking heeft. Een verantwoordelijke, maar wel dankbare taak die zeker niet onderschat mag worden. Doordat zij op de kinderen paste, konden de ouders even ontsnappen aan de alledaagse zorg. In geval van nood kan dit gezin nog steeds een beroep op haar doen.

Pip Schevers is vrijwilliger bij Jongerencentrum de Kluis in CHV de Noordkade. Ze doet de boodschappen en helpt mee met het koken van het avondeten. Pip spoort jongeren aan om gezonder te eten. Ze bedacht samen met haar begeleider bij de Kluis een plan voor een gezondere leefstijl onder de jongeren. Zij nam het initiatief tot een zeer bijzonder kookproject. Er wordt nu voortaan wekelijks door en voor jongeren gekookt. Tegen een kleine bijdrage of een vrijwilligersklus kunnen jongeren deelnemen aan het “diner”. Wekelijks schuiven zo’n tien jongeren aan. Pip zorgt voor de verbinding tussen de jongeren en het kookproject. In februari van dit jaar ontving Pip de vrijwilligersprijs in de categorie Vriendenloterij Passieprijs uit handen van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor dit kookproject.

Gerelateerd