Ga terug

17 mei 2019

Lifestyle

Uitnodiging oogstbijeenkomst culturele eigen(wijs)heid

OOGSTBIJEENKOMST

Onze verkenning naar de 'Culturele eigen(wijs)heid van Brabant' is anderhalf jaar geleden begonnen vanuit een brede opvatting van wat cultuur is. Hoe ziet de wereld van kunst en cultuur in Brabant er eigenlijk uit? Wat zijn haar kenmerken en karakteristieken? Welke trends en ontwikkelingen bepalen de toekomst van de Brabantse cultuur? En andersom: hoe ziet de samenleving van de toekomst eruit en welke rol speelt de Brabantse cultuur daarin?

Achttien makersinterviews, vier dubbelinterviews, drie essays, drie historische lijnen, acht dagboeken, één stadsdagboek, drie cultuurcafés, één cultuurkantine, vier trendrapportages, vijf kettingbrieven, meerdere rapporten en vele gesprekken verder is het nu tijd de oogst en lessen van onze zoektocht te presenteren. Dat doen we donderdag 27 juni aanstaande. We nodigen iedereen, die zich lekker eigenwijs bezighoudt met cultuurbeleid in Brabant, van harte uit! Je ontvangt als eerste de eindpublicatie van onze verkenning en gaat zelf op verkenning in hét doolhof vol cultuur, Doloris.

PROGRAMMA

  • 14.00 uur: Ontvangst rooftopbar Doloris

  • 14.30 uur: Welkom door Ruben Maes (gespreksleider)

  • 14.45 uur: Aanbieding eindpublicatie

  • 15.00 uur: Samen in gesprek

  • 15.45 uur: Afsluiting door Merlijn Twaalfhoven (componist, kunstenaar)

  • 16.15 uur: Bezoek aan cultuurdoolhof Doloris

**OOGSTBIJEENKOMST CULTURELE EIGEN(WIJS)HEID VAN BRABANT ** Donderdag 27 juni 2019 14.00 - 17.00 uur Doloris, Tilburg

Meld je aan

CULTUURKANTINE: EIGENWIJS

Wat is culturele eigen(wijs)heid? Kan een provincie cultureel eigen(wijs) zijn? En gaan eigenwijs zijn en vernieuwing wel samen? Hoe zit dat eigenlijk met ‘zijn’? Met wie ben ik, wie wil ik zijn en wie kan ik zijn? Docent Miranda van Bragt heeft de leerlingen van het Mgr. Frenckencollege in Oosterhout  uitgedaagd de begrippen cultuureigenwijs en Brabant te verkennen, te verbinden en te verbeelden. Het resultaat presenteren ze op donderdag 6 juni op het Galvanitasterrein in Oosterhout. Ook grijpen ze de gelegenheid aan om de betekenis van verhalen en de spanning tussen traditie en vernieuwing te verkennen met Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant. Het wordt een mooie, afwisselende avond vol cultuur, verzorgd door leerlingen van het Mgr. Frenckencollege

CULTUURKANTINE: EIGENWIJS

Donderdag 6 juni 2019 19.00 - 21.30 uur Galvanitasterrein, Oosterhout Meld je aan

Gerelateerd