Ga terug

1 oktober 2019

Tweede jaar van hoge dynamiek op Bredase winkelmarkt

De gevolgen van het afblazen van de nieuwbouwplannen aan De Lange Stallen zijn nog duidelijk merkbaar in Breda. In aanloop naar deze nieuwe ontwikkeling stelden winkeliers hun vestigingsbeslissing uit, maar nadat de plannen werden afgeblazen hebben velen hun kans gegrepen om binnen het bestaande winkelgebied te verhuizen.
 
Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2019 van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Helft meer winkelmeters in gebruik genomen vergeleken met vorig jaar
In de afgelopen twaalf maanden verwelkomde de Bredase binnenstad zeventien nieuwe retailers, evenveel als in het voorgaande jaar. Alsnog is het in gebruik genomen winkeloppervlakte fors toegenomen. Aanleiding hiervoor is de vestiging van H&M in een nieuwbouwpand aan de Ginnekenstraat van maar liefst 3.600 m2.
 
Winkelaanbod neemt alsnog toe
Ondanks de hoge dynamiek is het aantal aangeboden winkelmeters in een jaar tijd met een derde toegenomen. Een belangrijke aanleiding hiervoor is het sluiten van de deuren van Sportsworld aan de Tolbrugstraat. De sportwinkel laat hier maar liefst 700 m2 achter. Het aanbod is door de toename vergelijkbaar aan dat van halverwege 2017.

Gerelateerd