Ga terug

20 september 2019

Twee miljoen voor regionaal actieplan Perspectief op Werk

EINDHOVEN – De komende twee jaar wil het Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant (RWB) samen met werkgevers 240 extra mensen bemiddelen naar werk. Dit aantal komt bovenop de bestaande doelstelling om 1307 werkzoekenden te plaatsen, Deze ambitieuze doelstelling staat in het actieplan Perspectief op Werk. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om dit plan met een bedrag van twee miljoen euro te ondersteunen.

Naast de extra doelstelling bevat Perspectief op Werk plannen om werkgevers te begeleiden om de invulling van werkplekken beter vorm te geven. Ook moet de samenwerking tussen werkgevers, overheden en scholen in Zuidoost-Brabant worden geïntensiveerd.

Het RWB, met als centrumgemeente Eindhoven, ondersteunt werkzoekenden op de regionale arbeidsmarkt. Dit geldt zowel voor inwoners met een bijstands-, Wajong-, WW- en WIA-uitkering, voor werknemers die van baan willen wisselen als voor schoolverlaters die de arbeidsmarkt op komen.

Eindhoven is als centrumgemeente de aanvrager en bestuurlijk trekker van het project Perspectief op Werk, samen met VNO-NCW Brabant Zeeland. Naast de regionale werkgevers zijn het onderwijs, het UWV en de sociale werkplaatsen verbonden in het RWB en aan het actieplan. De arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant bestaat uit de volgende gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen CA, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Gerelateerd