In 2024 kreeg het Vicki Brownhuis weer een Comité van Aanbeveling. Een van de leden is Tommy Derks. Waarom zet hij zich in voor het VBH, wat doet hij in zijn rol en hoe ziet hij de toekomst van het VBH?
Door Amélie van Rossum, vrijwilliger
Wat heeft je ertoe gezet om je aan te sluiten bij het Comité van Aanbeveling?
“Mijn motivatie om me aan te sluiten is tweedelig. Ten eerste heb ik een persoonlijke connectie met kanker, omdat mijn broertje op jonge leeftijd de diagnose kreeg. Dit heeft me doen inzien hoe belangrijk het is om steun te bieden aan mensen die met de ziekte te maken hebben. Daarnaast voel ik vanuit mijn rol in het bedrijfsleven de verantwoordelijkheid om iets terug te geven aan de maatschappij. Toen ik werd benaderd om deel uit te maken van het Comité van Aanbeveling, was ik meteen enthousiast, ondanks mijn drukke werkschema. Persoonlijke ervaringen, zoals de strijd van mijn broertje, versterken mijn motivatie om anderen in soortgelijke situaties te ondersteunen.”
Wat houdt jouw rol als lid van het Comité van Aanbeveling precies in?
"Als lid van het Comité van Aanbeveling richt ik me vooral op commerciële kant en het ontwikkelen van een sponsor model dat bedrijven bewust maakt van de impact van kanker op hun personeel. Dit model heeft als doel om structurele financiering voor het Vicki Brownhuis te creëren, zodat het Vicki Brownhuis kan blijven bestaan. Een voorbeeld van een project is een plan voor bedrijven om beter voor hun personeel te zorgen in geval van ziekte. Dit omvat financiële steun voor het Vicki Brownhuis en het creëren van een cultuur binnen bedrijven waarin aandacht voor de gezondheid van werknemers centraal staat."
Wat hoop je te bereiken tijdens je tijd in het Comité van Aanbeveling?
"Ik wil graag structurele financiering realiseren voor het Vicki Brownhuis door bedrijven bewust te maken van de impact van kanker op hun personeel. Mijn doel is om een sponsor model te ontwikkelen dat niet alleen bijdraagt aan de financiering van het huis, maar ook bedrijven aanmoedigt om beter voor hun medewerkers te zorgen als zij of hun naasten met kanker te maken krijgen. Op die manier kunnen we zowel het Vicki Brownhuis versterken als bijdragen aan een ondersteunende bedrijfscultuur."
Hoe zie jij de toekomst van het Vicki Brownhuis?
"Ik zie de toekomst van het Vicki Brownhuis als een kans om zich verder te ontwikkelen en een bredere doelgroep te bereiken. Op dit moment wordt de organisatie vaak geassocieerd met oudere mensen, maar het is belangrijk om ook jongere generaties aan te trekken. Dit kan door initiatieven te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op jongeren die met kanker te maken hebben. Daarnaast moeten we blijven werken aan zichtbaarheid in de gemeenschap, zodat meer mensen weten dat ze terecht kunnen voor steun."
Welke boodschap zou je willen meegeven aan anderen die overwegen om zich in te zetten voor het Vicki Brownhuis?
"De kans dat iemand in zijn of haar leven met kanker te maken krijgt, is aanzienlijk. Daarom is het zo belangrijk dat we ons inzetten voor goede doelen zoals het Vicki Brownhuis. Of je nu tijd of middelen kunt bijdragen, iedere vorm van steun maakt een verschil. Kanker raakt ons allemaal, en de hulp van vrijwilligers is essentieel voor het voortbestaan van de organisatie."