Ga terug

25 augustus 2020

Leisure & Cultuur

Theater De Blauwe Kei presenteert najaarsprogramma

Het nieuwe theaterprogramma van De Blauwe Kei is bekend. Maandag 24 augustus werd het nieuwe programma traditiegetrouw als eerste gepresenteerd aan de Vrienden van het theater. Diezelfde avond verscheen om 22.00 uur het nieuwe theaterprogramma (tot en met december 2020) op www.blauwekei.nl. De verkoop voor Vrienden start 25 augustus om 17.00 uur. Op donderdag 27 augustus vanaf 17.00 uur kan iedereen tickets bestellen.

De theaterdeuren mogen weer open! Het theater presenteert een programma vol mooie voorstellingen, dat is toegesneden op deze tijd. Het wordt een ‘anders dan anders’ seizoen, maar De Blauwe Kei zorgt ervoor dat haar bezoekers een onbezorgde, veilige en ontspannen avond uit hebben, want dat is het allerbelangrijkste. Zo is de routing aangepast, worden veel voorstellingen twee keer op een avond (compact en zonder pauze) gespeeld, mag het theaterdrankje mee de zaal in en wordt er gespeeld in meerdere locaties op de Noordkade.

Net als veel voorstellingen in het nieuwe seizoen, werd ook de Vriendenavond twee keer gepresenteerd; om 19.15 en 21.15 uur. De presentatie was in handen van Rob Scheepers, die zelf in oktober in De Blauwe Kei te zien is. Hij liep, samen met Harry Vermeulen (theaterdirecteur) en zijn team, door het programma en liet zien hoe theaterbezoek er de komende maanden uit gaat zien. Naast een presentatie van het programma zagen de Vrienden ook previews van Goedemorgen Noordkade! (door operazangeres Céline Janssen), cabaretier Kiki Schippers en zangeres Pieternel Osinga.

Nieuw komend seizoen is het actuele programma Liefde & Troost; een speciaal voor Theater De Blauwe Kei samengestelde talkshow, gepresenteerd door tv-presentator Hella van der Wijst, waarin op een liefdevolle manier wordt gesproken over verlies. Hella zoomt samen met een hoofdgast in op de kracht van troost bij verlies van gezondheid, werk of een dierbare.

Ook nieuw is de theatrale voetbaltalkshow Op De Stip, speciaal voor alle mensen die nu het live voetbal moeten missen. Het programma, dat komende maanden twee keer te zien is, zit vol nostalgie, onthullingen, scherpe interviews, originele columns, humor en muziek voor de voetbalsupporter. De presentatie is in handen van Eddy van der Ley, onder andere Erwin Koeman en Björn van der Doelen zijn te gast.

Het succesvolle Comedy Café Noordkade is komend seizoen weer te zien. Dit keer in clubsetting op het podium van de Grote Zaal. Ook Nashville@Noordkade en Goedemorgen Noordkade!, een ontspannen zondagochtendconcert in de Malerij, zijn komend seizoen terug.

Naast de Malerij wordt er nog meer gebruik gemaakt van de mooie en bijzondere ruimtes die de Noordkade biedt. Zo zijn de dansformatie 155 en Sven Ratzke (met een Bowie tribute) te zien in de Koekbouw. De Podiumzaal wordt onder andere ingezet voor cabaret- en jeugdvoorstellingen.

Natuurlijk zijn er ook tientallen voorstellingen te zien in de Grote Zaal. Er komen heel wat grote cabaretnamen naar Veghel, waaronder Youp van ’t Hek, Christel de Laat, Rob Scheepers, Sanne Wallis de Vries en Veldhuis & Kemper. Daarnaast is er, onder andere met Cabarestafette, ook plaats voor opkomend cabarettalent.

Liefhebbers van muziek komen volop aan hun trekken. Er zijn bijzondere concerten van Ellen ten Damme, Jack Poels, Dennis van Aarssen, Remy van Kesteren en Fuse. De succesvolle hiphopformatie Postmen komt ook naar Veghel.

De Noordkade is natuurlijk dé locatie voor ‘foodie’ voorstellingen. Daarom kunnen bezoekers komend seizoen genieten van de kerstvoorstelling van Rudolph van Veen. Ook Wim Daniëls gaat koken, maar hij doet dat met taal. Naast Rudolph’s kerstvoorstelling, biedt De Blauwe Kei ‘kerstspecials’ van de 3JS en Lisa Lois. Ook het succesvolle dansgezelschap Scapino is in de kerstperiode te zien.

Te jong voor theater? Dat bestaat niet. In De Blauwe Kei kun je als baby al je eerste voorstelling bezoeken. Daarnaast komen onder andere de kinderhelden Peppa Pig en Buurman & Buurman naar Veghel. Vreemde Eend laat kinderen kennis maken met dans en in De Grote Waaromshow krijg je antwoord op ál je waarom-vragen.

Theater De Blauwe Kei zet de succesvolle samenwerking met Spectrum Podium in Schijndel voort. Daar zijn onder andere Ed Struijlaart, Bas Birker en een ode aan Charles Aznavour te zien.

Ook komend seizoen biedt De Blauwe Kei de serie Op De Huid aan, voor iedereen die zich op theatergebied wil laten verrassen en graag kiest voor het onbekende.

Het programma wordt 24 augustus om 22.00 uur bekend gemaakt op www.blauwekei.nl. De verkoop is onderverdeeld in twee periodes:

• Vrienden: 25 augustus 17.00 uur - 27 augustus 17.00 uur.

• Losse verkoop: vanaf 27 augustus 17.00 uur.

Gerelateerd