Partner

23 juni 2022

Tech, Ict & Smart

Teamleader sluit zich aan bij Visma en verstevigt zijn Europese marktpositie

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Visma telt 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021.

Een gedeelde missie

De missie van Visma leunt sterk aan bij wat Teamleader voor ogen heeft: de toekomst vormgeven met sterke technologie. Door aansluiting bij Visma en de brede ondersteuning kunnen wij bij Teamleader tegelijk onze groeiambities versnellen.

Dat creëert een duidelijke win voor alle betrokkenen dus. Onze oprichter en CEO Jeroen De Wit bevestigt:

“Het mooiste geschenk dat we onze klanten kunnen geven is tijd om zich te focussen op hun kernactiviteiten. Wij nemen met onze software alles daaromheen zoveel mogelijk weg. Voor de volgende fase voor ons bedrijf is het belangrijk dat we bij een goede technologiepartner aansluiten die ons kan helpen met onze plannen. Bij Visma zijn we in een winning team terecht gekomen waarbij we autonomie houden om te blijven ondernemen. Tegelijkertijd kunnen we hulp krijgen op het gebied van technologie, security, commercie en bedrijfsvoering. Daarnaast zijn er binnen Visma veel bedrijven die dezelfde doelgroep bedienen als wij. Daardoor kunnen we de kansen die er liggen in de markt gezamenlijk pakken.”

Veilige cloudsoftware zit in de lift

In België en Nederland is Teamleader marktleider in work management software. Nu, tien jaar na de oprichting, werken ruim 13.000 organisaties met onze software. In 2021 alleen vloeide er voor € 10+ miljard aan facturen door de Teamleader-systemen.

Het aantal ondernemers en kmo’s in Europa blijft echter sterk stijgen. Daarnaast groeit het aantal bedrijven dat over wil op moderne, veilige cloudsoftware nog steeds hard. Om aan de gestegen vraag naar software te voldoen, sneller te innoveren en groei te versnellen, besloten we de sprong te wagen en ons bij Visma aan te sluiten.

John Reynders, Area Director Benelux van Visma: “De manier waarop Teamleader bedrijven helpt groeien, spreekt me erg aan. Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie en weet als geen ander dat passie de drijfveer is om een bedrijf te runnen. Maar dat de bedrijfsmatige kant van het ondernemen ook belangrijk is. Teamleader begrijpt dienstverlenende organisaties als geen ander. Het heeft voor hen de meest gebruiksvriendelijke software gemaakt die er op de markt is. Ik ben trots dat het snelgroeiende Teamleader voor zijn volgende fase heeft gekozen om zich aan te sluiten bij Visma. Samen kunnen we dienstverleners helpen om zich te richten op hun kernactiviteiten door bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren.”

Alleen maar voordelen voor de klant

Voor de bestaande klanten van Teamleader verandert er weinig. Teamleader blijft onder de eigen naam en met het huidige team van 180 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Alle overeenkomsten met jou, de klant, blijven ongewijzigd. Onze klanten winnen er zelfs bij, aldus Jeroen:

“Binnen Visma zit er enorm veel talent en ervaring, zowel qua softwaredevelopment als langs de commerciële kant. Ons partnership maakt het mogelijk om die kennis 100% in het voordeel van de klant te laten spelen, en de evolutie van onze tools vooruit te helpen.”