26 september 2023

ZeelandLeisure & Cultuur

Talk of the town

Komende dinsdag, 26 september 2023, is de aftrap van het tweede Creative City Boost project in Vlissingen (van het totaal van drie). De lancering van een website voor het matchen van lege panden met activiteiten van bewoners.

De projectgroep - Lara Zwaan, Alwin Reedijk, Frans van Spaandonk, Tony van Acquoy, Joy Droogsma en Dennis Castel - ziet het zo voor zich. Een supergezellig Vlissingen met inwoners van de stad die vaak naar de binnenstad toekomen. Vanwege heel leuke pop-up-projecten. Die steeds wisselen. Pop-ups vooral voor jongeren maar het kan voor alle doelgroepen zijn. Een leuke speelhal, wijnproeverijen, plaatjes draaien. De gekste dingen. Doel van het project is dat inwoners zelf met ideeën komen of met elkaar af kunnen stemmen over ideeën zodat er ook echt projecten en invullingen gaan ontstaan waar zij precies behoefte aan hebben. Dat er plek is voor alle ideeën!

Om deze gezelligheid - de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te spreken, wat leuks te doen en te genieten in de binnenstad - tot stand te brengen, komt een website in de lucht: www.talkofthetownvlissingen.nl De website wordt komende dinsdag 26 september 2023 ‘live’ gelanceerd om precies 18.00u op Facebook en Instagram op het account talkofthetownvlissingen.

Met de website wil het projectteam van Talk of the town de lege panden gaan koppelen aan inwoners die graag iets willen organiseren en doen, in die panden. Het gaat om activiteiten van kortere duur. Alle ideeën – rijp en groen - van wat de bewoner graag in de binnenstad van Vlissingen zou willen doen, kunnen op de website worden aangemeld.

Over Creative City
Boost Zeeuwse binnensteden levendiger en toekomstbestendiger maken door verrassende samenwerkingen tussen cultuurprofessionals en ondernemers. Dat is in het kort het uitgangspunt van Creative City Boost Zeeland. Provincie Zeeland en CBK Zeeland zijn de samenwerkende partners in dit project. Vijf steden doen mee: Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Hulst. In elke stad werken cultuurprofessionals en middenstanders samen aan vernieuwende activiteiten en producten in de stad. Daarnaast werken jonge creatieven (het Talentteam) onder begeleiding van CBK Zeeland aan evenementen. Het project loopt in het najaar van 2023 af.

Over REACT-EU
Onder de noemer REACT-EU stelt de Europese Unie extra middelen beschikbaar voor een versneld economisch herstel van regio’s na de coronacrisis. Creative City Boost is een van de dertien Zeeuwse projecten die mogelijk gemaakt worden vanuit dit programma. Het project ontvangt € 625.000 van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Rijk; de Provincie betaalt de andere helft (inclusief cofinanciering CBK).