Table fusion; ultieme combinaties in smaak en presentatie

Afbeelding

Chefkok Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof is een exclusieve samenwerking aangegaan met Mywabi, leverancier van handgemaakt Japanse keramiek. Uit de collectie van het serviezenmerk is een selectie gemaakt die exclusief zal worden gecombineerd met zijn gerechten en geserveerd op de tafels van de Lindehof.

Uniek en stijlvol, kan bovendien tegen een stootje

In zijn zoektocht naar perfectie in smaak in combinatie met presentatie ontmoette Soenil Bahadoer Delja Blom, oprichter en eigenaar van Mywabi. Blom, zelf geboren in Japan selecteert  in haar geboorteland exclusieve ontwerpen en werkt in de creatie nauw samen met de pottenbakkers uit dat land. “De ontwerpen hebben een eigen stijl die kenmerkend zijn voor de Wabi-Sabi filosofie die de Japanse cultuur heeft voortgebracht. Het streven naar perfectie met juist de waardering voor imperfectie is zo kenmerkend voor het Japanse keramiek. Het ambacht is wereldwijd geroemd om zijn kwaliteit en eigen karakter. 

Bahadoer over de achtergrond van zijn keuze:

“Mywabi brengt verassende, stijlvolle en unieke ontwerpen, die je niet overal tegenkomt. Dat versterkt mijn passie voor een bijzondere en presentatie van mijn eigen signatuur en mijn eigen gerechten. En behalve het kwalitatieve en bijzondere beeld wat ik ermee op tafel zet is het ook in praktisch opzicht een goede keuze. De Japanse pottenbakkers zijn duidelijk specialisten. Ze verstaan hun vak en maken niet alleen mooie producten, de kwaliteit is ook bijzonder goed. De producten kunnen tegen een stootje en na gebruik gewoon de vaatwasser in.”

Over Mywabi

Delja Blom groeide op in het land van de rijzende zon op tot haar zevende. Het land heeft op haar een onuitwisbare indruk gemaakt en ze komt er elke keer weer heel graag terug. ‘Als ik aan Japan denk dan ruik en proef ik de smaken en de geuren die zo typisch en specifiek zijn en die zo bepalend zijn geweest voor mijn jeugd. Ik denk aan de natuur, de combinatie van de rode herfstbladeren in herfst en bloesem in lente in contrast met de typische Japanse huizen. ” De liefde voor het land en de Japanse keuken draagt ze in Nederland uit als connaisseur en actief ambassadeur. Ze doorliep de opleiding aan de befaamde Tokyo Sushi Academy en verzorgt nu cursussen voor chefs, workshops en private dinners voor fans van de Japanse keuken. “Toen we verhuisden naar Nederland namen mijn ouders Japans servies mee. Daar ben ik mee opgegroeid en zo is mijn passie voor dit soort servies er dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Het viel me op dat deze producten in Nederland nauwelijks te vinden zijn. Menigmaal heb ik koffers vol serviezen mee terug gezeuld na een bezoek aan het land. Het bleef me fascineren en zo is mijn zoektocht naar de oorsprong van deze producten een passie geworden. Inmiddels weet ik goed de weg en kan ik in overleg met de ambachtelijke producenten de keuzes bespreken en de collecties bepalen. Elke keer weer word ik enthousiast als ik zie hoe gerechten en de gekozen accessoires een prachtig totaalplaatje vormen in perfecte harmonie”