Ga terug

7 april 2020

Innovatie & DuurzaamheidTech, Ict & Smart

SyncForce neemt intrek in TQ-gebouw Strijp-T

Eindhoven, 7 april 2020 – SyncForce gaat vanaf 24 april onderdeel uitmaken van het ecosysteem van innovatieve bedrijven op Strijp-T. De softwareleverancier verruilt dan het kantoor aan de Meerenakkerweg voor een onderkomen in het TQ-gebouw aan de Achtseweg Zuid.

“Strijp-T voelt als een locatie die voor ons gemaakt is”, aldus Hans de Gier, directeur van SyncForce. “Het hele idee achter Strijp-T is dat innovatie wordt gestimuleerd door bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar te brengen. Het is prachtig om straks vanuit dat ecosysteem van innovatieve bedrijven zoals VanBerlo, CTOUCH en Additive Industries te kunnen werken.”

SyncForce ontwikkelt software die gebruikt wordt door fabrikanten in binnen- en buitenland om grip te krijgen op productontwikkeling, product data centraal bij te houden en te delen met externe kanalen, zoals webshops en retailers. Door de snelle groei was het bedrijf op zoek naar een nieuwe vestigingslocatie.

Het TQ-gebouw op Strijp-T heeft een rijke geschiedenis. Zo heeft Philips er zijn grootste successen behaald en zijn hier spin-offs zoals NXP en ASML ontstaan. De Gier: “Hier ligt de essentie van het succes van innovatie in de Brainport-regio: ideeën die binnen Philips ontstonden, zijn hier groot geworden door innovatieve teams en projecten samen te brengen. Vanuit SyncForce verwachten we veel voordeel te kunnen halen uit dat ecosysteem; innovatie door nauwe samenwerking met andere bedrijven zit in ons DNA. Doordat we het gebouw delen met Fontys University of Applied Sciences en Brainport Development, kunnen we kennis uitwisselen en hebben we toegang tot een belangrijke bron van toekomstig talent.”

De ligging van Strijp-T is strategisch, namelijk in het hart van Brainport: één van de drie mainports van Nederland, dichtbij de binnenstad en naast Strijp-S. Het gebied is perfect bereikbaar dankzij een treinstation voor de deur en een vliegveld om de hoek.

Het nieuwe adres van SyncForce is Achtseweg Zuid 159N, 5651GW te Eindhoven.

Over SyncForce
SyncForce is een uniek softwaresysteem dat productontwikkeling verbindt met de distributie van productinformatie. Met het SyncForce Product Success Platform kunnen fabrikanten productontwikkeling versnellen, door betere interne communicatie. Daarnaast optimaliseert SyncForce digitale beschikbaarheid, doordat productinformatie met één druk op de knop wordt gedistribueerd naar alle klanten en kanalen. Het out-of-the-box SyncForce SaaS platform wordt continu verbeterd en uitgebreid op basis van intensieve samenwerking met de markt.

Meer informatie vindt u op https://www.syncforce.com/

Gerelateerd