Partner

5 maart 2021

Food (agri)

Sushi by Mori: de lekkerste sushi van Den Bosch

Sushi die verser, lekkerder en goedkoper is bestaat niet! En als dat wel zo is krijg je je geld terug. Ik durf die uitdaging aan te gaan omdat het verschil met de andere sushi aanbieders is dat ik het niet voor het geld doe. Al het lekkers wat thuis wordt gemaakt deel ik graag met andere mensen.

De drive om de lekkerste sushi van Den Bosch en omstreken te maken is onze brandstof. Daarnaast is dit ook de eerste halal/kosher sushi uit de omgeving. De ingrediënten worden daarbij zorgvuldig geselecteerd en vers ingekocht. Alles draait bij mij om kwaliteit en de beleving en genot van mensen bij het eten van mijn product maakt mij blij en geeft mij energie. Vandaar ook de vele likes en reviews op mijn Instagram pagina @sushibymori en bestellingen van bekende topvoetballers en kickboksers.

Hoe is jullie familiebedrijf ontstaan?

Ik ben opgegroeid in een gezin waarbij we heel kritisch met eten omgaan. Denk daarbij aan verspilling en gezond eten. En nog belangrijker is dat altijd overtreffend moet zijn in de smaak. Dit heeft ertoe geleidt dat eten bij ons altijd als een soort middelpunt heeft gediend. Het bracht ons samen en de gezelligheid ontstaat dan ook vaak.

Om als voorbeeld te noemen eten wij nauwelijks brood uit de winkel. Het wordt bij ons thuis op een ambachtelijke manier gemaakt. Zelfs gist wordt daarbij vervangen door een natuurlijke gist uit het brood zelf. Vele malen lekkerder dus.

Enfin, naar aanleiding van een bezoekje van mij aan een sushi zaak was er wat sushi over en dat bracht ik mee naar huis. Bij thuiskomst was mijn familie samen dus heb ik ze laten meeproeven. Bij het proeven schoten ze in de lach en gaven ze als grap aan dat ze het zelf kunnen maken maar dan veel lekkerder. Ik heb ze daarbij gechallenged dat wanneer het lekkerder is ik het aan vrienden zou laten proeven. Simpelweg om te kijken hoe buitenstaanders dit ervaren. Met behulp van input van vrienden en de kooktalenten van mijn familie heb ik op een zondagavond besloten om hier wat mee te doen. Zo is Sushi by Mori ontstaan.


We zagen op Instagram dat Sushi by Mori sushi heeft gemaakt voor bekende klanten, hoe was die ervaring en wat vonden ze van de Sushi?

Als iets lekker is dan verkoopt het zichzelf zeggen ze. Om eerlijk te zijn moet ik eraan toegeven dat dit klopt. Omdat ik aan mijn klanten vraag om eerlijk aan te geven wat ze van de sushi vinden is het heel snel via social media gegaan. Kort na de start van Sushi by Mori kreeg ik ineens berichtjes van een aantal bekende topvoetballers en kickboksers om sushi en andere lekkernij te maken. En dat doen we uiteraard met alle liefde en plezier. De reactie van deze mensen is overweldig! Ik krijg vaak terug dat het veel lekkerder is dan bij een doorsnee sushi zaak en dat is ook de reden dat klanten bij mij terugkomen.Welke sushi gerecht zouden jullie ons aanraden?

Ik zou jullie elke sushi gerecht aanraden omdat het gewoon lekker is. Als ik kijk naar welke sushi gerechten er veel vraag is dan zijn het er twee, namelijk Urumaki Tempura Ebi Roll (gepaneerde garnalen) en Urumaki Tori Chili Roll (Kip sweet chili).

En als extraatje onze huisgemaakte kipballetjes en kiploempia’s. werkelijk waar een sensatie in je mond!


Wat maakt Sushi by Mori zo uniek?

Wat ons uniek maakt is het feit dat de personen die het voorbereiden uiterst kritisch zijn. Bij het minste of geringste wordt alles opnieuw gedaan. Het moet er perfect uitzien en nog belangrijker is dat het lekkerder moet smaken dan het eruit ziet.

Geen enkele sushi zaak kan qua smaak, prijs en look tippen aan de sushi die wij verkopen. De versproducten worden op de dag zelf gekocht en last but not least de prijs mag er wezen. Bij mij zijn er dus geen addertjes onder het gras. Vaak zie je namelijk bij bepaalde reclame-uitingen van een sushi zaak een bepaalde prijs. Als je echter gaat bestellen blijkt dit een basic-prijs te zijn, als het ware alleen voor de rijst en nori velletje. Hoe meer ingrediënten je wilt hoe duurder het wordt. Bij mij krijg je sushi die reeds all-in is, dus geen verborgen extra kosten!


Wat zouden jullie in de toekomst nog willen bereiken?

Mijn droom is om dit verder uit te breiden. Uitbreiding niet in de zin van om groter en rijker te worden, zeker niet. Maar wel uitgebreid om groter en daarmee ook andere producten naast sushi aan te bieden. We hebben namelijk naast sushi nog veel meer in petto. En ook dat is allemaal superlekker. U vraagt wij draaien.

Een locatie (restaurant) in de toekomst is ook iets wat ik wil om de brede variatie aan verse en lekkere producten breed aan iedereen aan te bieden, rijk en arm kunnen bij mij eten!


Wilt Sushi By Mori nog iets aan de lezer vertellen?

Bestel, proef, laat een review achter en als het smaakt vertel het vooral door Kortom ervaar het zelf, geen woorden maar smaken.
Follow and tag us @sushibymori