8 september 2022

Retail & Marketing

Suitable opent 17e kledingwinkel in Nuenen

Herenmodeketen Suitable opent op 5 september 2022 haar zeventiende winkel in Nuenen. Aan de Parkstraat kan het winkelend publiek kennismaken met de huislabels en andere topmerken. Hiermee zet Suitable de bijna honderdjarige nalatenschap van familiebedrijf Crooijmans voort.

Nuenen staat bekend als het dorp waar kunstschilder Van Gogh een paar jaar woonde. Hier heeft hij enkele van zijn beroemde schilderijen gemaakt, waaronder De Aardappeleters. Een inspirerende omgeving voor zowel toerist als Suitable. “Net als Van Gogh zijn we ook actief in Frankrijk. Vandaar dat we in onze nieuwe herfst- en wintercollectie eerbetoon geven aan zijn werk”, aldus commercieel manager Pieter-Jan Schutte. Nuenenaren kennen het pand als de locatie waar Crooijmans Kleding gevestigd was. Uiteraard zijn de vaste klanten meer dan welkom volgens Schutte: “Nuenen is onze tweede winkel met een dorps karakter. We zijn dus goed bekend met de unieke sfeer en dynamiek van het dorpsleven. We wensen Wim en Anique een heerlijk en welverdiend pensioen toe.”

Klantervaring op maat
Modebewuste mannen in Noord-Brabant konden hiervoor al terecht op de webshop of bij een van de vestigingen in Breda, Oisterwijk en Den Bosch. Met de uitbreiding naar Nuenen wil Suitable meer mensen in de regio persoonlijk bedienen. Een opvallende keuze gezien de populariteit van online shoppen onder Nederlanders. Suitable zet zich dan ook volledig in op clicks and bricks. Dit houdt in dat zowel de webshop als fysieke winkels elke behoefte in het aankoopproces opvangt. Zo kunnen klanten hun online bestellingen in de winkel ophalen of deze gratis retourneren. Daarnaast is het mogelijk om bestelde pakken gelijk te laten afspelden of innemen door een ervaren kledingmaker.

Over Suitable
Meer dan 25 jaar is Suitable dé expert op het gebied van duurzame en kwalitatieve herenmode. Wat begon in de Maastrichtse studentenkamer van eigenaar Raoul van Dun is inmiddels uitgegroeid tot een herenmodeketen met zestien vestigingen binnen Nederland en een winkel in Antwerpen. Of de klant nu kiest voor het Suitable huislabel of andere topmerken; met het brede modeaanbod zetten ze de moderne man in zijn kracht. Suitable investeert actief in een duurzaam en eerlijk productieketen. Daarnaast willen ze fast fashion een halt toeroepen door kleding aan te bieden die langer meegaan dan één seizoen. In 2022 hebben ze voor het tweede jaar op rij de Shopping Awards Herenmode in ontvangst mogen nemen. Deze publieksprijs is erkenning van het harde werk dat is verzet om de webshop zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.

Voor meer informatie zie Suitable.nl