Ga terug

11 november 2019

Subsidie voor vernieuwende onderwijsprojecten

’s-Hertogenbosch biedt goed onderwijs. Onderwijs dat de ontwikkeling van ieders talenten mogelijk maakt binnen de school maar ook buiten het schoolgebouw. Wethouder Kâhya: “Goed onderwijs vraagt ook om vernieuwing. Dat stimuleren we door subsidie te geven aan projecten die daarvoor zorgen. Museumgame en Gelijke Kansen zijn twee projecten die we graag omarmen. Om daarmee nog meer jongeren de kans te bieden hun talent te ontwikkelen”.

Museumgame

Het Noordbrabants Museum gaat een museumgame ontwikkelen speciaal voor vmbo leerlingen. Hieraan geven we subsidie. De Museumgame is in samenwerking met het onderwijs gemaakt. Het prikkelt op een nieuwe manier de interesse voor kunst en cultuur voor vmbo-leerlingen. Het project sluit daarnaast aan op de beroepsoriëntatie, door een kijkje te geven wat er achter de schermen van een museum allemaal gebeurt. Dit aanbod is uniek in Brabantse musea.

Gelijke kansen

De Bossche Vakschool krijgt subsidie om te zorgen dat leerlingen bewuster en ook vaker kiezen voor het vmbo als dat bij hen past. Dat doen ze met verschillende experimenten. Bijvoorbeeld samenwerken met jeugdhulp/jongerenwerk, gemeente, de buurt, ouders en andere scholen. Daardoor kunnen leerlingen makkelijker en natuurlijker doorstromen naar het praktijkonderwijs. Ook meer mogelijkheden om te kijken bij bedrijven in bijvoorbeeld de zorg en horeca. De experimenten hebben als doel dat meer leerlingen de juiste keuze maken. En dat ze een helder beeld krijgen van hun talent.

Gerelateerd