Ga terug

26 maart 2019

Ondernemer in beeld

Studentenondernemers strijden om aandacht klant in Den Bosch

Unieke producten te koop op Marktdag Jong Ondernemen

Ruim honderd studentondernemers uit Noord-Brabant en Limburg staan te trappelen van ongeduld, want het is bijna zover: de Marktdag van stichting Jong Ondernemen in Den Bosch. Op zaterdag 30 maart doen de studenten er alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. Winkelcentrum Helftheuvel in Den Bosch wordt voor één dag omgetoverd tot een ware jonge ondernemersbeurs. Studenten klaar, verkopen maar! De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun eigen product of dienst. Ze nemen allemaal deel aan het Junior of Student Company programma van Jong Ondernemen. Tijdens dit ondernemerschapsprogramma starten studenten in teamverband een eigen bedrijf op, leiden dat een jaar lang en maken kennis met alle facetten van het ondernemerschap. Daar hoort verkopen natuurlijk ook bij. Om de studentondernemers kennis te laten maken met het verkoopvak, organiseert Jong Ondernemen in het hele land een aantal Marktdagen, waaronder één op 30 maart in Den Bosch. Het doel van deze dag is om de studenten te laten ervaren hoe ze hun zelfbedachte en ontwikkelde product of dienst het beste kunnen verkopen.

Prijsuitreiking

Gedurende de Marktdag loopt er een vakjury rond om de studenten te observeren en gesprekken met hen aan te gaan. De bevindingen van de juryleden worden aan het einde van de dag samengevoegd en om 16.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigend zijn, gaan met een prijs naar huis.

Ondernemende vaardigheden

Met de programma’s van Jong Ondernemen, waaronder Junior en Student Company, krijgen jongeren de kans een ondernemende houding te ontwikkelen en te ontdekken waar hun talenten en kwaliteiten liggen. Mariolein van der Plas, algemeen directeur van Jong Ondernemen: “De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo. De tijd van een9-tot-5-baan is voorbij, we wisselen regelmatig van werkgever en bedrijven werken veel met flexwerkers. Daarnaast starten steeds meer mensen een eigen bedrijf. Met Jong Ondernemen willen wij jongeren voorbereiden op deze veranderende wereld. Hierbij staat het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en problemen oplossen, centraal. Want in deze tijd zijn deze vaardigheden nog belangrijker dan ooit tevoren.”

Benieuwd naar wat de studenten allemaal verkopen? Kom dan zaterdag 30 maart tussen 10.30 en 16.00 uur naar winkelcentrum Helftheuvel in Den Bosch. Tot dan!

Gerelateerd