Partner

2 november 2023

Tech, Ict & Smart

Storyblok via Softmedia transformeren van webontwikkeling & klanttevredenheid

In de wereld van web ontwikkeling is verandering de enige constante. Bij Brabant Business Media streven we er net als bij Softmedia naar om altijd de nieuwste en meest geavanceerde tools te gebruiken om klanten de best mogelijke digitale ervaring te bieden. Een van de meest opwindende en transformerende ontwikkelingen die we hebben omarmd, is de implementatie van Storyblok als ons headless Content Management System (CMS) voor onze website. Deze samenwerking heeft niet alleen onze website naar een hoger niveau getild, maar heeft ook de tevredenheid van onze bezoekers en klanten aanzienlijk vergroot.

Een Nieuw Paradigma in Web ontwikkeling
Traditionele CMS-systemen hebben lange tijd de norm gedicteerd in web ontwikkeling. Ze combineerden functionaliteiten en presentatie in één, waardoor ontwerpers en ontwikkelaars soms beperkt waren in hun creatieve vrijheid. Het landschap veranderde echter met de opkomst van headless CMS-oplossingen zoals Storyblok.

Een headless CMS onderscheidt zich doordat het de inhoud en presentatie van een website volledig van elkaar scheidt. Dit betekent dat ontwerpers en ontwikkelaars onafhankelijk van elkaar kunnen werken, wat een enorme flexibiliteit en creatieve vrijheid biedt. Ontwerpers hebben nu de mogelijkheid om visies zonder enige beperkingen tot leven te brengen, terwijl ontwikkelaars kunnen werken met de tools die ze het meest geschikt vinden. Deze scheiding zorgt ervoor dat snel en efficiënt gewerkt kan worden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

De Kracht van Storyblok
Storyblok heeft zich bewezen als een krachtig en veelzijdig headless CMS. Het stelt organisaties in staat om content op een intuïtieve en efficiënte manier te beheren en te publiceren op digitale platforms. Een van de meest opvallende kenmerken van Storyblok is de visuele editor, die ons de mogelijkheid biedt om wijzigingen in realtime te bekijken.

Partner

Met de visuele editor kunnen we een preview van de website zien terwijl we content bewerken. Dit maakt het gemakkelijk om nieuwe content in een pagina te plaatsen en onmiddellijk te zien hoe het eruit zal zien voor de eindgebruiker. Deze directe visuele feedback is van onschatbare waarde en stelt ons in staat om snel en nauwkeurig te werken.

Daarnaast is Storyblok buitengewoon gebruiksvriendelijk. Het platform is ontworpen met het oog op intuïtief gebruik, wat betekent dat gebruikers snel vertrouwd raken met het beheren van hun content, zonder diepgaande technische kennis. Dit verlaagt de leercurve en maakt het onderhouden van onze website een moeiteloze taak.

Voordelen
1. Flexibiliteit
Storyblok geeft de flexibiliteit om websites aan te passen en te evolueren wanneer behoeften veranderen. Ze kan men nieuwe secties, pagina’s of functionaliteiten toevoegen zonder beperkt te worden door een rigide systeem.
2. Efficiëntie
Dankzij de visuele editor van Storyblok kunnen klanten snel en moeiteloos wijzigingen aanbrengen in hun content. Dit bespaart tijd en middelen die anders aan het onderhouden van de website zouden worden besteed.
3. Gebruiksvriendelijkheid
Een van de meest gewaardeerde aspecten is de gebruiksvriendelijkheid. Mensen waarderen de intuïtieve interface en het gemak waarmee ze content kunnen beheren zonder technische expertise.
4. Betrouwbaarheid
Storyblok is een betrouwbare partner gebleken voor het hosten en beheren van content. Klanten hebben daardoor gemoedsrust, wetende dat hun website altijd beschikbaar en veilig is.

Als officieel gecertificeerde partner van Storyblok heeft Softmedia al talloze projecten met dit CMS opgeleverd. De headless benadering die Storyblok biedt, zorgt ervoor dat Softmedia krachtige websites te bouwen die aan de unieke behoeften van klanten voldoen.

De Toekomst van Web ontwikkeling met Storyblok
Als we naar de toekomst kijken, zijn we opgewonden over de mogelijkheden die Storyblok ons blijft bieden. De voortdurende ontwikkeling en verbetering van dit platform zorgt ervoor dat steeds geavanceerdere en innovatievere projecten gerealiseerd kunnen worden. Storyblok is niet alleen een tool, maar een strategische partner die helpt om digitale successen te behalen voor klanten.

In conclusie, voor elk bedrijf of organisatie dat een nieuwe website overweegt, is het een verstandige zet om de voordelen van een headless-benadering zoals Storyblok te verkennen. Het verhoogt niet alleen de flexibiliteit en efficiëntie van uw web ontwikkelingsproject, maar zorgt er ook voor dat uw klanten gemakkelijk en effectief content kunnen beheren. Wij van Brabant Business Media gebruiken Storyblok nu al een aantal jaren en Softmedia is een officiële partner van Storyblok. Indien u geïnteresseerd bent in onze ervaringen of meer informatie wenste over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.