Partner

15 november 2023

Innovatie & Duurzaamheid

Start vergroenen parkeerplaats P4 in Genneper Parken

De parkeerplaats P4 in Genneper Parken heeft nu een totale oppervlakte van 7000 m² asfalt. De helft van deze oppervlakte (3500 m² asfalt) wordt weggehaald. Het vergroenen van de parkeerplaats is maandag 13 november gestart.

In het Inrichtingsplan Genneper Parken wil gemeente Eindhoven vooral ruimte geven aan de natuur in de beekdalen. Ruimte voor water, natte natuur en beekgebonden flora en fauna staat centraal. Het asfalt maakt plaats voor bloemrijk grasland. Wanneer de definitieve situatie van een waterleiding van Brabant Water bekend is, planten we de bomen. P4 blijft voor de helft bestaan. Dat asfalt blijft liggen en wordt voorzien van nieuwe belijning voor de parkeervakken. In het blijvende parkeerterrein voegt de gemeente twee plantvakken met heesters toe.

Nog meer groen
De vergroeningsopgave van P4 is een voortvloeisel van de realisatie van de P+R Genneper Parken. In 2018 heeft de raad ingestemd met de realisatie daarvan. Eén van de aandachtspunten daarbij was de belangrijke voorwaarde van Trefpunt Groen Eindhoven om te komen tot het 50% vergroenen van het parkeerterrein aan de Charles Roelslaan (P4). 

Wethouder Rik Thijs (Grond en Vergroening): “Het vergroenen van deze parkeerplaats heeft lang op zich laten wachten, maar ik ben blij dat het nu dan toch echt gerealiseerd wordt. En het is een start van meer. De parkeerplaats P1 bij zwembad De Tongelreep is binnenkort aan de beurt. Zo maken we de stad nog groener.”

Werkzaamheden
De werkzaamheden bij P4 zullen naar verwachting op 22 december 2023 klaar zijn. Bij ongunstige weersomstandigheden kan het zijn dat bepaalde werkzaamheden later uitgevoerd moeten worden. In dat geval schuiven deze werkzaamheden door naar het voorjaar van 2024.

P4 is nu grotendeels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Onder werktijd (tussen 7.00 en 16.30 uur) zijn voor hockeyclub Oranje-Rood minimaal 50 parkeervakken beschikbaar. ’s Avonds en in de weekenden maken we zoveel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar. Voor het aanbrengen van nieuwe belijning wordt het terrein twee dagen volledig afgesloten. P+R Genneper Parken is tijdens de werkzaamheden gratis te gebruiken tot en met 24 december.