30 maart 2023

Innovatie & DuurzaamheidFood (agri)

Impressie van het nieuwe stadsgezicht Wyck met de nieuwe reclames.

Stadsbrouwerij Maastricht

Oude reclame letters en lichtreclame Brouwerij De Ridder aan gevel en op dak van voormalig koelhuis veranderen in logo Stadsbrouwerij Maastricht.

Het imposante stadsgezicht van Wyck, dat sinds een eeuw bepaald wordt door de gebouwen en reclames van Brouwerij De Ridder zal worden aangepast. In de voormalige brouwerij, waar in 2002 voor het laatst de bieren van de Ridder werden gebrouwen, is sinds 2018 een nieuwe brouwerij gevestigd. De Stadsbrouwerij Maastricht. Deze brouwerij, die startte als Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer, ontvangt jaarlijks duizenden bierliefhebbers. De oude reclames zorgden voor verwarring bij zowel bezoekers als Maastrichtenaren. Daarom is in overleg met de pandeigenaar, bewoners van het complex en omwonenden besloten de iconische reclames te vervangen in reclames van Stadsbrouwerij Maastricht.

Oostwegel, expert op het gebied van historische gebouwen en renovatie adviseerde Van Goch in de zoektocht naar een oplossing. Camille Oostwegel: “Met respect voor het verleden en in dezelfde stijl als de eeuwenoude gevelreclame is er naar een oplossing gezocht die geen schade doet aan de oude letters.”

Van Goch is in zijn nopjes met de aanstaande transformatie: “Wij willen als dé Stadsbrouwerij Maastricht er zijn voor Maastricht, de Maastrichtenaren en alle mensen die het goede leven van Maastricht willen proeven. Dat stralen we uit met onze smaakvolle bieren, de gepassioneerde rondleiders, biersommeliers en het ultieme Maastrichtse gevoel op ons terras. De uitstraling buiten ontbrak nog. De cirkel is wat ons betreft nu rond.” De historische lichtreclame wordt opgeslagen en tentoongesteld op een andere locatie. Van Goch is daarover in gesprek met betrokken partijen.

Initiatiefnemer van Stadsbrouwerij Maastricht Charles van Goch en inwoner van Wyck Camille Oostwegel bekijken samen de impressie van de nieuwe gevel- en lichtreclame.

Geschilderde gevelletters met impressie van nieuwe gevelletters.

Lichtreclame dak met nieuwe impressie.