Ga terug

26 oktober 2021

Food (agri)

SPICYCHEF®: GENIETEN OP STERREN NIVEAU

Chris Aelberts bezocht begin 2020 topchef Soenil Bahadoer | Restaurant de Lindehof met de vraag of hij een eigen specerijen/kruiden lijn met zijn naam mocht ontwikkelen. Daar waren beide ondernemers gauw uit. Het werd een begin van een mooi nieuw merk Spicychef®.

Spicychef® is een collectie van creatieve en culturele diversiteiten, waar iedereen de kwaliteit van het leven kan (her)ontdekken. Spicychef® neemt ons mee met topchef Soenil Bahadoer in de mooie wereld gastronomie, events, reizen en geschenken.

De naam van topchef Soenil Bahadoer mag nu al legendarisch genoemd worden. In het kader van 25 jaar De Lindehof (Nuenen) heeft hij op eigen kracht een jubileumboek uitgegeven. Een must voor de liefhebbers van gastronomie. Een verhaal over zijn liefde voor het vak, creativiteit, durf en zijn ondernemerschap. Maar het is tevens een aansprekend levensverhaal. Spicychef® is nauw verbonden aan deze topchef. Alle producten en diensten worden door deze topchef beoordeeld vooraleer ze in de spicychef® producten range verkocht of aangeboden mogen worden.

Spicychef® is altijd op zoek naar onderscheidende producten en ook daarom in gesprek met boer en tuinders die verrassende producten zelf telen. Voorbeelden zijn Dutch Wasabi die met eigen teelt de verse Wasabi Rhizoom op de markt brengt. Menige topchef is al bezoek geweest, maar Spicychef® dus ook. Ander voorbeeld is het contact met hetzuyderblad.nl. Een theeplantage in Soerendonk. Linda Rampen is daar bezig met wat moois. Spicychef® is in gesprek. Ook in de wereld van de geschenkenbranche zijn grote marktpartijen zoals Tastemakers en Kapimex partners van Spicychef®. Een schitterende productenlijn staat klaar voor de komende eindejaars geschenken en kertspakketten.

Excellent Woonbeurs in Ahoy

De leden van de Spicychef®club kunnen elkaar en Soenil Bahadoer zelf ontmoeten op de Excellent Woonbeurs van 25 t/m 28 november in Ahoy, Rotterdam. Spicychef® is aanwezig met een presentatie over reizen, geschenken en exclusieve food en non food producten. Spicychef®club leden worden via de eigen Spicychef®club Linkedin pagina op de hoogte gebracht van de activiteiten en worden desgewenst uitgenodigd voor het gratis bezoeken van de beurs. Lidmaatschap is kosteloos, maar men moet wel connecten.

Het begin.

Spicychef® is ontstaan door internationale netwerken van telers van kruiden/specerijen te ontdekken. Chris Aelberts leerde traditionele boerenfamilies met inheemse gewassen kennen, raakte in de ban van hun traditionele kennis en bracht deze boeren en producenten uit werkelijk alle windstreken bij elkaar tijdens zijn conventie Map-expo. Natuurlijk koos hij voor zijn stad Eindhoven om de internationale gezelschappen samen te brengen. Corona gooit nu al twee jaar roet in het eten, maar dat is wat het is. Zoom bracht wel oplossingen om de communicatie actief te houden. Inmiddels is NBI International een betrouwbare adviseur en handelspartner in kruiden en specerijen geworden.