Ga terug

17 april 2020

Tech, Ict & SmartTraining & Opleiding

Sollicitatie voor Fontys Engineering studenten van Evoluon naar studentenkamer

Studenten van de opleiding Automotive, Elektrotechniek, Mechatronica, Toegepaste Wiskunde en Werktuigbouwkunde gaan op dinsdag 21 april speeddaten met bedrijven vanuit hun studentenkamer. Het evenement Meet&Match had eigenlijk plaatsgevonden in het Evoluon in Eindhoven, maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vindt het nu geheel online plaats.

Het event is bedoeld voor tweede en derdejaars studenten die op zoek zijn naar een stage en aan de andere kant voor bedrijven die deze stageplekken aanbieden. In totaal nemen 250 studenten en 80 bedrijven deel.

Om de Meet&Match online plaats te kunnen laten vinden, wordt er gebruik gemaakt van centrale software. Deelnemende bedrijven en studenten maken een profiel aan. Zo kan een bedrijf aangeven of hij/zij op zoek is naar een student van de opleiding Automotive of bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde. De student heeft vooraf een selectie gemaakt van tien bedrijven. De bedrijven die een match vormen met een van de studenten, hebben vooraf het LinkedIn-profiel en cv van deze student ontvangen.

Aan de hand van deze matches is er voor zowel de medewerker van een bedrijf als de student een dagprogramma met speeddates samengesteld. Wanneer de medewerker en de student op 21 april inlogt op de centrale software, worden conform alle unieke dagprogramma's alle videoverbindingen tussen student en bedrijf automatisch op het juiste tijdstip tot stand gebracht. De gesprekken duren twintig minuten en er vinden drie tot zes gesprekken plaatst tijdens de Meet&Match. Zowel het bedrijf als de student kunnen na het videogesprek anoniem aangeven of een tweede gesprek wenselijk is. Wanneer er van beide kanten positief wordt gereageerd, ontvangen zij elkaars contactgegevens.

Gerelateerd