8 november 2022

Tech, Ict & Smart

Smart Robotics lanceert nieuwe robot voor warehouse automatisering – de Smart Merchandise Picker

Vandaag kondigt Smart Robotics, de wereldwijde leider in pick & place oplossingen voor magazijnen en logistieke processen, de lancering aan van hun nieuwste ontwikkeling: de Smart Merchandise Picker. De lancering vindt plaats vóór de feestdagen, omdat magazijnen door het komende seizoen een grote toename van het sorteren en verschepen van orders zullen ervaren.

De Smart Merchandise Picker is ontwikkeld als cobot (een kleinere robot, waar je veilig mee kan samenwerken) en kan een grote reeks van lichtgewicht producten verwerken, zoals kantoorartikelen, mobiele apparaten en een grote diversiteit aan speelgoed. De cobot wordt geleverd met de slimme technologie van Smart Robotics, zodat producten zorgvuldig verwerkt worden in een rap tempo wat past bij de drukte in deze tijd van het jaar. Het gebruik van de Smart Merchandise Picker leidt tot minder schade van de goederen.

“Wij zijn trots op de introductie van de Smart Merchandise Picker in de logistieke sector. Dankzij zijn geavanceerde slimme technologie, is de cobot in staat om producten te sorteren en stapelen zonder ruimte te verspillen en de doorstroom en capaciteit van magazijnen te optimaliseren. Met deze intuïtieve cobot, voorzien we in de veel voorkomende uitdaging om ruimte te optimaliseren in een warehouse, aangezien de cobot in staat is om de optimale capaciteit van een tote of container te gebruiken.” Aldus Johan Jardevall, CEO van Smart Robotics.

De Smart Merchandise Picker is 24/7 beschikbaar, verbetert de doorstroom en capaciteit van een magazijn en zorgt voor betrouwbare doorlooptijden. Tegelijkertijd biedt de cobot een oplossing voor het tekort aan personeel in de logistieke sector. Ook neemt de cobot repetitief en fysiek zwaar werk over, waardoor de fysieke en mentale gezondheid van het huidige magazijnpersoneel beter wordt. Tot slot zorgt de betrouwbaarheid van de cobot voor continue beschikbaarheid en een snelle ROI.

Seizoensgebonden conjunctuur kan grote wisselingen in logistiek veroorzaken, als het gaat om opslag en sortering van verschillende goederen. De capaciteit van een magazijn staat vaak onder druk door ruimtegebrek en de infrastructuur die nodig is om grote aantallen te verwerken. Dit geldt voornamelijk voor de e-commerce sector, met bijvoorbeeld elektronica producten en verzorgingsproducten, wat vaak populaire cadeaus zijn tijdens de feestdagen.

De cobot is in staat om op een bijna menselijke tempo producten te verwerken en heeft weinig toezicht nodig. Hierdoor zorg je voor een betrouwbare en ongestoorde operatie. Werknemers hebben geen speciale opleiding nodig om de cobot veilig aan te sturen.

Smart Robotics introduceert de cobot als onderdeel van een scala aan gerobotiseerde systemen die ontwikkeld zijn om dynamische magazijnen van de veeleisende logistieke industrie te optimaliseren. Terwijl de feestdagen effect hebben op capaciteit van magazijnen, is de Smart Merchandise Picker klaar om deze magazijnen beter uit te rusten voor de seizoensgebonden conjuncturen – het hele jaar door.

Een live demonstratie van de Smart Merchandise Picker vindt plaats tijdens de Logistica Next. Kom langs om het Smart Robotics team te ontmoeten in hal 3, stand C070 en breng je eigen merchandise mee om het te laten ‘pick & place’en met de cobot! Logistica Next vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht van 8 tot 10 november 2022