Ga terug

9 december 2019

Ondernemer in beeld

Slim vanaf het begin

Bouwgroep Willy Naessens heeft met prefab beton al duizenden nieuwe bedrijfspanden gerealiseerd. Van kantoren en distributiecentra tot opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen. Op maat gemaakt en volgens een uniek bouwconcept. Mooi, duurzaam, robuust en waardevast. Sinds januari 2015 is het Belgische familiebedrijf ook in Nederland actief.

De specialist in het bouwen van bedrijfshuisvesting voor onder andere het midden- en kleinbedrijf, werkt volgens een uniek bouwconcept dat zij Verticale Integratie noemen. Alle processen die essentieel zijn voor de
bouw hebben zij in eigen beheer: een eigen ontwerp en engineer afdeling, eigen betonproductie, eigen transport,
eigen grondwerken, eigen montage en een eigen aftersales. Dit maakt het mogelijk om vroeg aan tafel schuiven bij de klant, waardoor optimalisatie plaatsvindt van begin tot eind.

Hoe eerder, hoe beter
“Een bouwproces start niet bij de eerste kruiwagen met zand, dit start al ver daarvoor. Juist in dat voorproces denken wij al graag mee”, aldus Suzan Dorgelo van Willy Naessens Nederland. Willy Naessens nodigt klanten uit in een vroeg stadium met zijn specialisten rond de tafel te gaan zitten. Hoe eerder, hoe beter. “Door mee te denken vanaf de eerste penstreep op papier kunnen wij de wensen en behoeften van onze klant direct opnemen in ons unieke bouwconcept en onze ontwerpen. Daarnaast kunnen wij op basis hiervan een prijsraming afgeven met conceptplanning. Hierdoor wordt budgetzekerheid, planningszekerheid en haalbaarheid garandeert”, aldus Suzan. “Zo zal de klant de kracht van onze Verticale Integratie volledig ervaren”.

Samen
Zodra Naessens bij de klant aan tafel zit wordt ook een plan van aanpak gemaakt waarin het bouwproces tot in detail wordt omschreven. Suzan: “Zo heeft de klant direct inzichtelijk wat er precies staat te gebeuren. Niet iedereen bouwt dagelijks een nieuw bedrijfspand, daar zijn wij ons heel erg van bewust. Het is dan prettig te weten wat je te wachten staat”. Willy Naessens wil dan ook meer zijn dan alleen bouwer. “Een gebouw realiseren doe je nooit alleen, dat doe je samen. Ontzorging en transparante communicatie is daarin belangrijk”.

Wij zijn Willy
Korte lijnen, zowel intern als extern tekenen de organisatie. Suzan: “Dat ambiëren we ook. Wij willen naast onze klanten staan en ze adviseren en begeleiden, ook tijdens het hele voortraject”. Naessens gelooft in het opbouwen van vaste relaties. “Niet alleen met onze klanten maar ook met onze vaste partners. Hier investeren we dan ook in. Zij zijn een verlengstuk van ons bedrijf. Samen zijn wij Willy”. Al in de commerciële fase van een bouwproces worden deze vaste partners ingeschakeld. “Transparante, directe communicatie creëert betrokkenheid en vertrouwen. Betrokkenheid en vertrouwen creëert inzet en perfectie. Dit in samenwerking met de optimalisatie in het begin van het proces, zorgt ervoor dat we samen iets neerzetten waar iedereen trots op is.”

Karakter
Deze visie past bij het karakter van het bedrijf. De Willy Naessens Group heeft met 1850 medewerkers verdeelt over vestigingen in België, Nederland en Frankrijk, de omvang van een multinational maar het hart van een familiebedrijf. Suzan: “We kennen een platte organisatiestructuur en dat is te merken aan de sfeer”. Er wordt nauw samengewerkt met onze Belgische vestiging. Ook de oprichter en ondernemer zelf, die inmiddels de respectabele leeftijd van 80 jaar heeft bereikt, is nog steeds actief binnen de organisatie. Suzan: “Willy heeft dan niet meer de dagelijkse leiding, maar beslist nog altijd mee als bestuursvoorzitter. Hij is de inspirator en motivator achter ons bedrijf”.

Professionalisering
Willy Naessens blijft zich ontwikkelen en investeert hier ook in. Suzan: “We blijven constant zoeken naar manieren om onszelf te professionaliseren”. Zo investeerde de Nederlandse vestiging onlangs in een nieuwe heimachine. Een directe aanvulling op de Verticale Integratie. “Zo kunnen we onze klanten blijven bedienen en zijn we niet afhankelijk van de markt. Willy zegt altijd: stilstaan is achteruit gaan, investeren is vooruit gaan”.

Gerelateerd