Partner

16 december 2022

Tech, Ict & SmartSport

SCHERPTE HOUDEN TOT HET LAATSTE FLUITSIGNAAL IS CRUCIAAL

Sinds maart 2020 is Vanderlande uit het Brabantse Veghel lid van Heroes’ Business Club. Over het hoe en waarom van deze keuze spraken we met de Sales Director van Vanderlande, Jan Joris Raedts.

Vanderlande is een grote speler in de wereld van de technologie. “We voeren over de hele wereld projecten uit en dan met name op vliegvelden (bagage- en passagiersafhandeling), bij pakketdiensten (sorteerinstallaties van pakketten) en in magazijnen en distributiecentra (complete magazijnautomatisering met hoogbouw, opslag en robotisering)”, geeft Jan Joris aan. “De vraag naar deze oplossingen is groot, maar dat is de concurrentie ook. Het verschil in winnen en verliezen zit hem, net als op het basketballveld, in kleine dingen. De scherpte houden tot het laatste fluitsignaal is cruciaal.”

Jan Joris is zelf de linking pin tussen Vanderlande en Heroes. “Na mijn professionele basketballcarrière besloot ik voor de lol een balletje te gaan gooien bij Quo Vadis met naast businessclublid Martin Damen (Opvallers) ook Heroes-eigenaar Bob van Oosterhout. In twee seizoenen promoveerden we twee keer naar de landelijke promotiedivisie en wisten we de successen aaneen te rijgen met een fantastische hoeveelheid gezelligheid.”

De liefde voor basketball en Den Bosch begon al veel eerder. Opgegroeid onder de rook van Maastricht besloot Jan Joris, mede door zijn lengte, te gaan basketballen. “Via het Zuid-Nederlands en later het Nederlands jeugdteam kwam ik in contact met Jos Frederiks”, gaat Jan Joris verder. “Toen de trainingen vroeg in de ochtend in enorme uithoeken plaats gingen vinden, was het moeder Henny Frederiks die voorstelde om alvast de avond van tevoren af te reizen naar Den Bosch. Zo ontstond een inmiddels meer dan 30 jaar durende vriendschap alsook de eerste kennismaking met destijds Nashua Den Bosch.”

Dat het basketball hem nog meer moois bracht, blijkt wel uit het feit dat Jan Joris in die tijd meedeed aan de Jeugd Olympische Dagen. “We zijn het enige Nederlandse jeugd basketballteam dat daar ooit aan mee heeft gedaan. Het werd geopend door prins Willem-Alexander en Joan-Antonio Samaranch en in de voorbereiding speelden we door heel Europa.” Dit resulteerde voor Jan Joris in een college avontuur bij Hamilton College, waar hij ook een goede opleiding kon volgen. “Na dat avontuur kwam ik Jos weer tegen bij de masteropleiding Economie aan de Universiteit van Tilburg en op de basketballvelden van St. Niklaas (België), Weert en EiffelTowers.”

“We zijn met Vanderlande lid geworden van de Business Club als pilot om klanten, teams en collega’s op een leuke manier samen te laten komen na twee jaar op afstand te hebben gewerkt. Gezien de reacties een juiste keuze! De combinatie van een diner met een wedstrijd is een schot in de roos gebleken. Ook het feit dat ik klanten kan uitnodigen die komen kijken bij een sport die dicht bij me staat, maakt het laagdrempelig en toegankelijk. Men wordt enthousiast van de wedstrijd, maar zeker ook van iemand als Jan Korver die tijdens een rondleiding vol passie vertelt over de vrijwilligers”, sluit Jan Joris af.