Partner

22 januari 2024

Sport

Samenwerking Brabant Sport en Eindhoven Airport gaat nieuwe fase in

“WE WILLEN SAMEN NÓG MEER MAATSCHAPPELIJKE IMPACT MAKEN”

Vanaf het allereerste begin werken BrabantSport en Eindhoven Airport samen om de grootste sportevenementen naar Brabant te halen. Met een verlenging van maar liefst drie jaar wil de luchthaven de samenwerking verder uitbouwen om samen met BrabantSport naar nóg grotere hoogte te stijgen. Maar wel op zo’n manier dat iedereen kan meeprofiteren.

De kern van het partnership
De samenwerking tussen BrabantSport en Eindhoven Airport is al vanaf het begin gericht op de lange termijn. De verlenging van maar liefst drie jaar komt daarom niet uit de lucht vallen. “Je geeft een commitment voor meerdere jaren net zoals atleten meerdere jaren toewerken naar een Wereldkampioenschap of de Olympische Spelen”, legt Maurits de Beer, manager partnerships Eindhoven Airport, uit. “Grote sportevenementen zijn de kern van ons partnership. Ze vormen de basis waarop we bouwen”, voegt Marcel Balkestein, partnershipmanager BrabantSport, daaraan toe.Waar BrabantSport sportevenementen als La Vuelta Holanda en de Champions League Finale voor vrouwen naar onze provincie haalt, zorgt Eindhoven Airport ervoor dat alle atleten van A naar B komen. Beide partijen pakken hun rol en versterken elkaar. Bovendien ziet Maurits dat relevante partijen Eindhoven Airport steeds sneller weten te vinden: “Door ons partnership met BrabantSport leggen we gemakkelijker contact met sportbonden, -organisatoren en -evenementen zoals de KNVB en de Vuelta. Dankzij BrabantSport hebben we korte lijntjes met deze partijen en staan we te boek als een organisatie die zich proactief inzet om grote sportevenementen naar onze provincie te halen.”

Hoogtepunten
Naast de Champions League finale vrouwen afgelopen zomer was voor Maurits de wielerronde van Spanje het absolute hoogtepunt van het partnership met BrabantSport. “La Vuelta was een van de mooiste successen van de afgelopen jaren. Alle renners moesten vanuit Spanje naar Nederland komen en vervolgens weer terug voor de laatste ronde. Dat we hierin een rol hebben gespeeld, maakt mij een hele trotse Brabander. We waren letterlijk het eindstation van het evenement in Nederland en dat smaakt absoluut naar meer!”

Hernieuwd partnership
BrabantSport en Eindhoven Airport maken zich al lange tijd sterk voor Brabantse sporters en het naar Brabant halen van grote sportevenementen, toch wil de luchthaven het partnership nóg breder insteken. “We vinden het als luchthaven heel belangrijk dat we een goede buur zijn voor onze eigen omgeving. Daarom willen we nog meer maatschappelijke betrokkenheid tonen en daar kan BrabantSport ons heel goed bij helpen. Het gaat ons als luchthaven niet alleen om de topsporters, maar ook de breedtesport en de activatie daaromheen. Wij vinden daarom dat sporten bereikbaar en betaalbaar moet zijn voor iedereen”, legt Maurits uit. Armoedebestrijding en sporten voor mensen met een beperking zijn twee thema’s waar Eindhoven Airport zich de komende drie jaar extra voor wil inzetten. Volgens Maurits is hierin een mooie rol weggelegd voor BrabantSport: “De komende jaren gaan we ons samen met BrabantSport inzetten voor het bevorderen van topsport, breedtesport en de toegankelijkheid van sport in onze regio. We zijn pas net begonnen, dus het beste moet nog komen!”