Partner

19 december 2022

Transport & Logistiek

SAMEN VOORTDUREND DE SUPPLY CHAIN VERDER OPTIMALISEREN

Wat is de beste weg voor de productenstroom? Bij Nabuurs is men elke dag bezig om deze vraag te beantwoorden. Dit heeft in de afgelopen jaren geresulteerd in talrijke logistieke oplossingen. Tegelijkertijd is er binnen het Brabantse familiebedrijf het besef dat het ultieme antwoord waarschijnlijk nooit gegeven zal kunnen worden. “Simpelweg omdat de wereld om ons heen voortdurend aan veranderingen onderhevig is. Dus ook de wijze waarop producten van A naar B vervoerd moeten worden. Dus blijven wij vernieuwende logistieke concepten in de markt zetten en werken we elke dag samen met klanten, medewerkers en partners om onze voorsprong in de supply chain verder uit te bouwen”, stelt directeur-eigenaar Ard Nabuurs. Samen met zijn broer Tjebbe nam hij als derde generatie in 1998 het stokje van het familiebedrijf over.

Bewuste keuze voor Nabuurs
Samenwerken met Nabuurs betekent gaan voor het meest ultieme resultaat. Als daarvoor buiten de gebaande paden getreden moet worden dan doen de professionals van Nabuurs dat. Tjebbe: “Ons doel is de beste weg vinden voor elk product”. Kosten, service en duurzaamheid zijn leidend, maar onze klanten willen ook wendbaarheid en toekomstperspectief. De uitdagingen zijn groot. Kijk naar Covid, de energiecrisis, de inflatie. Maar met uitdagingen komen er ook kansen en door altijd nét weer even anders te denken, creëert Nabuurs steeds vernieuwende supply chain oplossingen.”

“Wij overtreffen graag verwachtingen en willen de markt innoveren. Het gaat om co-creatie. We doen het altijd samen met de klant, in langdurige samenwerkingsvormen”, voegt Ard toe. “De logistieke concepten die wij uit rollen moeten iedereen meerwaarde bieden.”

Tjebbe: “Klanten kiezen voor ons omdat wij de infrastructuur en het distributienetwerk hebben. Wij optimaliseren de keten door warehousing, transport en aanvullende componenten zoals copacking te combineren.”

Voorbeeldrol pakken
Vernieuwing, inspiratie en verbinding zijn sleutelwoorden in het betoog van de broers Nabuurs. Als familiebedrijf denken ze in generaties en niet in kwartalen. De lange termijn is bepalend. Zo is de Nabuurs-toekomst groen en duurzaam. Ard: “We streven er bijvoorbeeld naar dat elk stukje van het proces, van grondstof tot eindproduct, zonder uitstoot is. Neem het transport. Dat willen we zo groen mogelijk doen. Zo bevoorraden we al een deel van de binnensteden emissieloos en voor alle overige kilometers zijn we bezig met alternatieve brandstoffen zoals biodiesel, waterstof en Hydrotreated Vegetable Oil (HVO).”

De Toekomst is aan Nabuurs
Nabuurs houdt zich continue bezig met verduurzaming van de logistieke keten en legt daarin de lat hoog. En daarbij blijft het niet alleen bij het verduurzamen van de keten. Uit alles blijkt dat Nabuurs een wendbaar en krachtig familiebedrijf dat intrinsiek gedreven wordt door duurzaamheid gericht op een toekomstbestendig bedrijf. De panden die het familiebedrijf bouwt moeten aan dezelfde eisen voldoen. Het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 tussen Haps en Cuijk dat in maart 2023 geopend zal gaan worden past in de strategische focus van Nabuurs op een volledig groene logistieke keten. Het nieuwe pand heeft 30.000 m2 opslagruimte en maar liefst 800 m2 kantoorruimte. Tjebbe: “Het is een toekomstbestendig en uiterst modern pand dat is gebouwd met zeer veel aandacht voor duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Het pand zit bomvol duurzame technieken en materialen. Op het hele dak bijvoorbeeld liggen zonnepanelen. Maar ook de vloerbedekking en het plafond zijn circulair, heeft pand heeft ledverlichting met bewegingssensoren en zijn er tientallen laadpalen voor elektrische auto’s. Ook wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van elektrische klimaatinstallaties en warmtepompen omdat we als Nabuurs geen gas of andere fossiele brandstoffen meer wil gebruiken Het nieuwe hoofdkantoor in Haps heeft dan ook het certificaat BREEAM Very Good’.”

Ard: “BREEAM Very Good zegt niet alleen iets over de duurzaamheid van het gebouw, maar ook over het welzijn van de mensen die er werken. Het is een milieuvriendelijke en klimaat neutrale omgeving. We willen dat het een fijne en warme plek is om te werken. De nieuwe werkplek gaat echt een verademing zijn, omdat we gewoon heel veel ruimte gaan krijgen, met vergaderzalen en ruimtes voor bijeenkomsten en workshops. Dat geeft aan dat we in de volle breedte een hoge duurzaamheidsprestatie leveren.”

Tjebbe: “En het is natuurlijk geweldig dat het gewoon in Haps staat, de plek waar het voor Nabuurs in 1962 allemaal begon. Het was voor ons nog meer reden om te bouwen met aandacht en kwaliteit. Het pand moet niet alleen een toegevoegde waarde zijn en blijven voor haar ‘bewoners’, maar ook naar de lokale omgeving. En ik denk dat dit prima gelukt is.”