16 mei 2023

Tech, Ict & SmartHRM

Recruitee by Tellent lanceert AI-schrijftool voor vacatureteksten

Verbeterd recruitmentproces door AI-integratie


Talentwervingsplatform Recruitee, onderdeel van Tellent, lanceert per direct een AI-schrijftool voor vacatureteksten. Met deze tool bevordert het moderne wervingsplatform voor talent de zoektocht naar geschikte kandidaten voor klanten. Bovendien is het platform hiermee een van de eerste partijen die generatieve kunstmatige intelligentie in een recruitmentsoftware heeft geïntegreerd.

De AI-schrijftool van Recruitee by Tellent zorgt ervoor dat recruiters repeterende en handmatige taken in het wervingsproces zoveel mogelijk beperken. Hiermee hebben recruiters als het ware een assistent, die met Natural Language Processing (NLP) binnen een paar minuten passende en strakke vacatureteksten kan genereren. “Wij weten hoe belangrijk een goede vacaturetekst is”, zegt Marcin Moszyk, Chief Product Officer bij Recruitee by Tellent. “Hoe beter deze namelijk is geschreven, hoe hoger de kwaliteit is van kandidaten die reageren. Ik ben blij dat recruiters deze hoogwaardige kandidaten met behulp van onze AI-schrijftool nu gemakkelijker bereiken.”

Meer tijd voor strategie en relatie
Met de komst van de AI-schrijftool kunnen recruiters niet alleen hoogwaardige kandidaten werven, maar besparen ze ook meer tijd, bevorderen ze diversiteit in hun kandidatenpool, verbeteren zij de klantervaring en kunnen ze meer creativiteit kwijt in hun werkzaamheden. Moszyk: “Als gevolg van de krappe arbeidsmarkt hebben recruiters vaak een overvolle agenda. Doordat onze tool werk uit handen neemt, krijgen zij meer ruimte om aandacht te besteden aan hun wervingsstrategie en de relaties met klanten en kandidaten. In andere woorden zorgt onze tool ervoor dat recruiters zich meer kunnen focussen op werkzaamheden waar de menselijke inbreng essentieel is. “

HR in ontwikkeling
Mede doordat recruiters hun focus bijstellen, dienen zich nieuwe mogelijkheden aan binnen de HR-branche. Overigens brengt deze shift ook uitdagingen en vragen met zich mee. "We zijn ervan overtuigd dat generatieve kunstmatige intelligentie een transformatie teweeg zal brengen op het gebied van HR; we moeten alleen nog leren hoe we dit ethisch juist kunnen inzetten en optimaal kunnen benutten. Ons streven is hierbij te innoveren en tegelijkertijd samenwerking en inclusiviteit in recruitment teams te verbeteren. We blijven ons inzetten om te leren over de mogelijkheden en beperkingen van nieuwe technologieën, zodat we alleen de beste tools aan onze klanten kunnen aanbieden”, aldus Moszyk.

 Over Recruitee by Tellent
Recruitee by Tellent is de software voor collaborative hiring, die interne HR-teams helpt met het samenwerken met de rest van de organisatie, om zo samen beter te werven. Groeiende bedrijven zoals Swapfiets, Tony's Chocolonely en Scotch & Soda gebruiken Recruitee by Tellents makkelijk te gebruiken interface al. Hiermee beheren ze hun recruitment en gebruiken ze een kandidaten-beheersysteem waarmee ze het beste talent kunnen vinden, interviewen en aannemen. Meer dan 181 duizend gebruikers uit meer dan 5000 bedrijven vinden het gemakkelijk om hun weg te vinden door Recruitee by Tellents intuïtieve ontwerp. Hier worden op maat gemaakte funnels gecreëerd, wordt toptalent aangetrokken en gesourced, worden kandidaten geëvalueerd en worden toekomstige collega's aangenomen.