Ga terug

22 oktober 2019

Retail & Marketing

Re-Imagine retail: Hoe ben je als retailer toekomstbestendig? (DDW)

De retailbranche vraagt continu om verandering. Hoe zorg je als ondernemer in deze branche, maar ook als stad, ervoor dat je toekomstbestendig bent? En met welke trends en ontwikkelingen krijgen we te maken? Op woensdag 23 oktober, tijdens de Dutch Design Week, presenteren De Haagse Hogeschool, gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen de resultaten van de 11 lokale future labs van Future-Proof Retail.

Co-creatie en design “Sinds begin dit jaar heeft Eindhoven haar eigen future lab: Re-Imagine Retail. Het lab richt zich op de thema’s waar onze regio ijzersterk in is: co-creatie en design. We zoeken de samenwerking met diverse opleidingen vanuit Fontys (Vastgoed, Communicatie en Retail & Management). Maar ook zes ketens uit de binnenstad zijn betrokken: De Bijenkorf, Mediamarkt, Primark, Ace & Tate, Jumbo en Hutspot. Ik ben trots op deze samenwerking. En hoop dat de resultaten uit dit lab andere grote en kleine retailers inspireren om op een creatieve manier in te spelen op de ontwikkelingen die toekomst ons gaat brengen”, aldus wethouder Monique List-de Roos (binnenstad, cultuur en design). Future-Proof Retail is een landelijke samenwerking van meer dan 30 partners onder leiding van De Haagse Hogeschool. Retailers en studenten experimenteren samen in living labs. Ze onderzoeken welke vaardigheden ondernemers nodig hebben om ‘future-proof’ te zijn en hoe ze die het beste kunnen aanleren. Programma De bijeenkomst op woensdag 23 oktober vindt plaats in het Microlab op Strijp-S (Kastanjelaan 400). Het programma ziet er als volgt uit (let op: het programma is het in het Engels):

  • 15.00 uur: Opening en bezoek Future-Proof Retail pop-upstore

  • 15.45 uur: Presentaties van sprekers: Anja Overdiek (programmaleider, Future-Proof Retail), Kevin Tulip (ceo, Primark Benelux), Cees-Jan Pen (professor, Fontys Hogeschool), Nick Botter (directeur Retail EMEA, Salesforce), Silvan Smulders, (senior onderzoeker, De Haagse Hogeschool), Andra Dauti (afgestudeerde IDE, De Haagse Hogeschool)

  • 18.00 uur: netwerkborrel in de Skybar

Aanmelden en meer informatie Wil je als retailer aanwezig zijn bij het middagprogramma op 23 oktober? Meld je dan aan via futureproofretail.nl/ddw. In de ochtend is er een apart programma voor bestuurders van overheden en brancheorganisaties. Aanmelden voor het ochtendprogramma kan ook via futureproofretail.nl/ddw. Kijk voor meer informatie over het Eindhovense lab op futureproofretail.nl/re-imagine of neem contact op met Emma Briggs (acquisitieteam gemeente Eindhoven) via e.briggs@eindhoven.nl.

Gerelateerd