5 september 2022

LifestyleTraining & Opleiding

Publieksattractie ONSTAGE Experience opent: bezoeker maakt interactieve tour als top-dj

BREDA - Een nieuwe, unieke attractie waar bezoekers in de huid kruipen van een internationale top-dj, dat is ONSTAGE. Een dance-beleving waar je door 7 interactieve kamers wordt verwonderd, opent donderdag 15 september officieel haar deuren in Breda. Media zijn dan van harte welkom om deze bijzondere ‘mixed reality’ belevenis te ervaren en te coveren.

ONSTAGE is de eerste volledig interactieve dj-experience ter wereld. Het is een innovatief belevingsconcept waarbij bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van dancefestivals en topartiesten. Waar anders dan in Breda, broedplaats van sterren als Tiësto, Hardwell, R3Hab en Dannic. Laatstgenoemde top-dj verzorgde de soundtrack voor ONSTAGE.

Iedere bezoeker ervaart in ONSTAGE hoe het voelt om een internationaal actieve dj te zijn. Dat gebeurt via een tour langs zeven verschillende ruimtes. Zo maak je je eigen dancetrack in de studio, bereid je je voor op een show in de kleedkamer en waan je jezelf uiteindelijk in de spotlights op het hoofdpodium van een internationaal dancefestival. De ‘afterparty’ wordt niet vergeten; iedereen gaat naar huis met persoonlijk gegenereerd beeldmateriaal.

Initiatiefnemer William Watts haalde 1,1 miljoen euro op om ONSTAGE te realiseren, mede door crowdfunding vanuit festivalorganisatoren en leveranciers, het Leisure Ontwikkel Fonds, Cultuurfondsen en een subsidie vanuit de Gemeente Breda. Volgens de gemeente draagt deze bezoekersattractie bij aan Breda als verrassende stad.

Watts: “ONSTAGE zie ik enerzijds als ode aan de Nederlandse dance-industrie, in de stad die zoveel top-dj’s heeft voortgebracht. We willen tevens bij jonge bezoekers de vonk overbrengen hoe gaaf het is om in de entertainment- of creatieve sector actief te zijn. Dat doen we door alle mogelijkheden die we hebben in onze regio naar voren te laten komen. ONSTAGE is er voor iedereen die wil meemaken hoe het is om op de mainstage te staan.”

De officiële opening van ONSTAGE is op donderdag 15 september, tijdens een exclusieve avond voor media, dj’s, influencers, ambassadeurs en andere relaties. Voormalig nummer 1-dj Tiësto uit Breda, van wie in ONSTAGE ook een gouden plaat te zien is, nam onlangs al symbolisch het eerste entree-polsbandje voor de experience in ontvangst. Na de grote opening is het publiek iedere week van woensdag t/m zondag welkom in ONSTAGE.