Partner

4 mei 2023

LifestyleHRM

PSV+12 Weeks maakt jouw medewerkers vitaler dan ooit

Met het vitaliteitsprogramma van PSV+ 12 weeks maakt PSV peer jaar honderden medewerkers van diverse bedrijven mentaal en fysiek vitaler. Aandacht besteden aan vitaliteit betaalt zich terug. Niet alleen op individueel niveau, maar ook op organisatieniveau. energieke werknemers zijn immers succesvoller.

Terug waar het ooit begon
Voetbalclub PSV die eraan bijdraagt dat bijvoorbeeld een van je mede­ werkers beter slaapt? Het is misschien niet je eerste gedachtegang. Tot je bijna 110 jaar teruggaat in de tijd. PSV is immers opgericht om medewerkers van Philips vitaler te maken. Met dat in het achterhoofd schoot de club in 2015 uit de startblokken met een vitaliteitsprogramma voor mede­ werkers van haar businessleden. Volgens Nina de Rooij, kartrekker van het initiatief, was het een pure must. “Het zit in ons DNA. De behoefte om die kennis en kunde op grotere schaal beschikbaar te stellen voor onze zakelijke netwerk was dan ook groot”. 

En zo ontstond PSV+ 12 weeks. Een Nederlands­ en Engelstalig leefstijlprogramma dat 12 weken duurt en medewerkers van verschillende bedrijven uit de regio vitaler maakt. 

PSV+ 12 weeks bestaat uit een mix tussen theorie en praktijk. Eén keer in de week kom je samen in het Philips Stadion of op de PSV Campus de Herdgang voor een uur theorie, gevolgd door een uur gezamenlijk bewegen. Het omvat een programma dat voor iedereen geschikt is die iets wilt veranderen aan zijn of haar leefstijl of vitaliteit” vertelt programmaleider De Rooij. De kracht van het merk PSV wordt volop ingezet om een unieke omgeving te creëren. Zo zijn de sessies altijd in het Philips Stadion of op de PSV Campus De Herdgang, vindt het sportgedeelte plaats rondom het heilige veld én krijgen alle deelnemers een PSV trainingsshirt en een praktisch PSV+ werkboek. 

Verschillende thema’s
PSV+ behandelt de thema’s mindset, passie en drijfveren, voeding, bewe­ ging, sociale omgeving, ontspanning, energiemanagement en nachtrust. ,,Het zijn dé factoren die invloed hebben op hoe iemand in zijn vel zit. Als bedrijf is het belangrijk om hierin een rol te pakken. Hoe beter iemand zich voelt, hoe beter diegene presteert op het werk. Het belang van vitaal personeel is voor ieder bedrijf dus groot.” Volgens De Rooij zit er een duidelijke lijn in het PSV+ 12 weeks 

programma. “We vinden het belangrijk dat mensen eerst begrijpen wat gezond leven voor hen betekent zodat ze vervolgens met de instrumenten die wij ze aanreiken het zelf kunnen doen. Deelnemers leren wat hun persoonlijke valkuilen, energievreters en energiegevers zijn”, zegt De Rooij. 

Volgens haar zou iedere onderneming aandacht moet schenken aan de leefstijl van de medewerkers. “Het is de reden dat wij alle bedrijven in de regio willen helpen. Wanneer je personeel gezond leeft, neemt het ziekteverzuim sterk af. Daarnaast ontstaat er ook nog eens meer plezier op de werkvloer. Dit is terug te zien aan de impactcijfers die voortvloeien uit het programma. “Oud­-deelnemer Michael vertelde mij bijvoorbeeld dat hij dankzij PSV+ 12 weeks tegenwoordig meer geluk ervaart en het plezier in actief sporten terug heeft gevonden.” 

Ook oud-­deelnemer Richard merkte een blijvende verandering. “Dankzij deelname aan het programma ben 

ik 14 kilo afgevallen. Ook ben ik gezonder gaan leven. Ik ben zelfs gestopt met roken.” 

Aanmelden
Het PSV+­team staat te springen om meer medewerkers zoals Michael en Richard te helpen. “Momenteel nemen bijvoorbeeld Eindhoven Airport, VDL, Jumbo, CSU, ASML en Philips deel aan ons programma. Ook Bosch, DELA, 

NH Hotels, DAF, Strukton, Hightech Campus en onze eigen medewerkers namen eerder al deel. Onze ambitie is dat alle bedrijven binnen het netwerk van PSV Business deelnemen aan PSV+ 12 weeks. Zo maken we samen de regio vitaler en zet PSV haar bestaansrecht extra kracht bij.” ◄ 

Heb je als bedrijf interesse in PSV+12Weeks of ander vitaliteitsaanbod en behoefte aan een persoonlijk gesprek? Kijk dan snel op psv.nl/vitaliteit of benader Nina van Rooij via n.derooij@psv.nl

Tekst: Xam van Domburg
Beeld: Photo-Prestige