Ga terug
Partner

7 oktober 2019

Programma van week van de veiligheid (7 - 13 oktober)

De week van 7 tot en met 13 oktober staat in Eindhoven in het teken van de Veiligheid. De gemeente Eindhoven organiseert in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) de hele week activiteiten in de stad gericht op veilig wonen, verblijven en ondernemen. Burgemeester Jorritsma en wethouders Steenbakkers en Oosterveer zijn aanwezig bij diverse activiteiten. Daarnaast sluit de gemeente deze week aan bij de landelijke campagne Meld Misdaad Anoniem, om het belang van melden te benadrukken.

**

Programma Week van de Veiligheid**

Maandag 7 oktober

Wethouder Stijn Steenbakkers opent het ondernemersontbijt over cybercrime in het Holiday Inn. Ransomware, phishing en oplichting veroorzaken veel schade. Een op de vijf ondernemers in het MKB is slachtoffer van cybercriminelen. Het programma biedt onder meer een interactieve sessie waarin de ondernemers leren om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.
Locatie en tijdstip: Holiday Inn, Veldmaarschalk Montgomerylaan 1, Eindhoven tussen 07:45 – 10:00 uur.

Dinsdag 8 oktober

In het kader van het project Digitale Deurbel vinden de eerste Veilig Wonen-scans plaats in Gestel. Deze scan moet worden uitgevoerd voordat de digitale deurbel kan worden geinstalleerd. De digitale deurbel draagt op termijn bij aan het veilig(er) wonen en het verhogen aan het veiligheidsgevoel. Met subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid en ondersteuning van het CCV wordt in een aantal straten in Blaarthem dit project uitgevoerd.

Woensdag 9 oktober

In samenwerking met het CCV en de ANBO is een veiligheidsbijeenkomst voor senioren georganiseerd. Wethouder Marcel Oosterveer opent deze bijeenkomst waarna de senioren in een aantal workshops kennis opdoen over babbeltrucs, overvallen, inbraakpreventie, digitale weerbaarheid en brandveilig leven. De BuurTent met de vrijwilligers van het preventieteam Eindhoven is aanwezig om de senioren te voorzien van advies als het gaat om  deugdelijk hang- en sluitwerk.
Locatie en tijdstip: Kantoor ABN AMRO, Vestdijk 18, Eindhoven tussen 13:00 uur (inloop) en 16:00 uur.

Donderdagavond 10 oktober

Ondernemers uit de stad kunnen in het Van der Valk-hotel een overvalpreventietraining volgen. De gemeente, CCV, centraal bureau levensmiddelenhandel, slachtofferhulp NL en de politie gaan in op het voorkomen én verwerken van overvallen. Naar aanleiding van de overvallenreeks  dit voorjaar zijn deze bijeenkomsten eerder succesvol georganiseerd.
Locatie en tijdstip: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322, Eindhoven tussen 18:30 uur (inloop) en 21:00 uur.

Vrijdag 11 oktober

Burgemeester John Jorritsma neemt tussen 10:00 – 11:-00 uur de eerste digitale deurbel in gebruik. Dit doet hij in aanwezigheid van bewoners, een vertegenwoordiger van het CCV en de wijkagent. Diezelfde middag vindt een ‘Stop heling’- actie plaats op het 18 septemberplein, om te wijzen op de criminaliteit die er bijvoorbeeld achter een ‘fiets voor vijf tientjes’ zit. Iedereen kan gratis zijn of haar fiets laten graveren. Ook hier staat de BuurTent waar iedereen terecht kan voor meer informatie.

Meld Misdaad Anoniem

Bijna een derde van alle ouders kent een criminele jongere. Daarom start MMA een nieuwe campagne tegen straatroof, overvallen en woninginbraak door met name jonge daders. Zij zijn vaak bekenden in hun buurt en hoewel dit vaak gezien wordt, blijkt melden niet vanzelfsprekend. Melden helpt! Bel 0800 – 7000 of kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Uiteraard is de pers welkom bij deze activiteiten (met uitzondering van dinsdag), aanmelden kan via het perscentrum van de gemeente Eindhoven. Voor meer informatie over de Week van de Veiligheid verwijzen wij naar https://deweekvandeveiligheid.nl/.

Meer nieuws over gemeente? Klik op de volgende link

Gerelateerd