20 mei 2019

Predicaat koninklijk voor Brabantia

Interieurmerk Brabantia viert vandaag haar 100ste verjaardag. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt en Brabantia onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Prof. Dr. Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, overhandigde de oorkonde aan CEO Tijn van Elderen tijdens het eeuwfeest in het Evoluon in Eindhoven. Hier kwamen vandaag 300 gasten bijeen om stil te staan bij het 100-jarig jubileum. Brabantia viert het Koninklijke predicaat met de Limited Edition Bo Touch Bin; een exclusieve Bo Touch Bin gestyled door Dutchdeluxes.

Tijn van Elderen, CEO van Brabantia: “Het is een voorrecht voor onze familie om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Het is een bekroning op 100 jaar vakmanschap en ondernemerschap van mijn vader, grootvader, overgrootvader, ooms en alle collega’s die vandaag de dag bij onze Brabantia-familie werken. Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant: “We zijn erg trots op Brabantia als Koninklijke onderneming in onze provincie. De vierde generatie, met Tijn aan het roer, doet fantastisch werk en we kijken uit naar wat de toekomst voor dit interieurmerk in petto heeft.” Limited Edition: Bo Touch Bin, gestyled door Dutchdeluxes Brabantia introduceerde de Bo Touch Bin in 2017. Door het grote succes is de collectie nu uitgebreid met een limited edition, uitgevoerd in vegan leer. De Bo Touch Bin helpt mee om de impact op onze planeet te verminderen door recycling aan te moedigen. Daarnaast heeft Bo zelf ook een minimale voetafdruk. Zoals vele producten van Brabantia is de Bo Touch Bin Cradle-to-Cradle® gecertificeerd op brons niveau.

Een eeuw kwaliteit Brabantia startte in 1919 als Van Elderen & Co in Aalst met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Gedurende de jaren is Brabantia uitgegroeid tot een wereldwijd       interieurmerk, bekend om de slimme en stijlvolle huishoudelijke producten. De eerste pedaalemmers werden gemaakt in 1952. Een ander hoogtepunt was de introductie van de iconische Patrice-print in 1969, gevolgd door de beroemde kunststof kurkentrekker in 1985. Hedendaagse favorieten zijn de unieke Bo Touch Bin en de Linn Collectie. Producten die zo mooi zijn, dat ze de dagelijkse klusjes plezieriger maken.

Gerelateerd