14 april 2022

Innovatie & Duurzaamheid

PIPM en Axiom investeren in doorstart van klimaatvriendelijke spuitbusproducent Airopack

Acquisitie in lijn met buy-en-buildstrategie investeringsmaatschappij

Platinum Invest B.V. (PI), een joint venture tussen PIPM en investeringsmaatschappij Axiom Partners Netherlands, geeft per direct een doorstart aan Airopack. Hierdoor kunnen circa 30 van de 45 werknemers hun baan behouden. Daarnaast zijn aanvullende afspraken gemaakt met verhuurders en leveranciers. De overname van deze hightech fabriek van milieuvriendelijk dispensersystemen past volledig binnen de buy-en- buildstrategie van de joint venture.

Airopack produceert de meest milieuvriendelijke, volledig uit recyclebaar kunststof gemaakte spuitbussen, die in plaats van de conventionele drijfgassen, puur door lucht worden aangedreven. PI ziet veel potentieel in de bewezen, wereldwijd gepatenteerde, technologie die hierachter zit. “Wij zijn als team zeer content met de doortastendheid en steun van PI, zodat we verder kunnen met de productie en verdere marketing en ontwikkeling van de unieke Airopack verpakking”, zegt Roland Jonkhoff, CEO van Airopack. “Ik ben erg blij dat we op het laatste moment toch nog een doorstart hebben kunnen realiseren, wat goed nieuws is voor een groot deel van het personeelsbestand.”

 Productiesector
Met Airopack doen PIPM en Axiom hun eerste gezamenlijke investering in de productiesector. Deze acquisitie sluit nauw aan op de buy-and-build en restructuring competenties, die PIPM en Axiom samen leveren. Samen met de medewerkers zet de joint venture de schouders onder een doorstart. “Met Airopack zetten we voet aan de grond in de productiesector, waarbij we ons voornamelijk willen richten op duurzame producten”, zegt Guus Franke, Founding Partner van Axiom. “Door een combinatie van historische factoren was de organisatie financieel niet meer gezond. Toch heeft de fabriek tot voor kort de hoogste internationale standaarden en productkwaliteit geleverd, wat een rendabele doorstart onder de hoede van PIPM en Axiom mogelijk maakt. Bovendien is het een ultra moderne fabriek met technisch geavanceerde machines en een professionele organisatie met een gepatenteerd procedé. Wij verwelkomen Airopack graag in onze portfolio en bieden het de mogelijkheid om onder onze vleugels te werken naar een financieel gezond bedrijf.”

Speciaal opgezette joint venture
Platinum Invest is een joint venture die Axiom Partners en PIPM opzetten om de verdiende doorstart voor Airopack mogelijk te maken. Wim Dieker, CEO PIPM, licht toe: “Binnen de afwikkeling van het faillissement stonden we onder enorme tijdsdruk om beslissingen te nemen. Binnen een week hadden we het machinepark en de organisatie bekeken en beoordeeld, en zijn we tot overeenstemming gekomen met Axiom om onze krachten te bundelen. Op korte termijn gaan we de bestaande toeleveranciers en afnemers nieuw leven inblazen om en zo weer een toekomstbestendige organisatie neerzetten. Hierbij heeft uitbreiding van sales en marketing prioriteit.”

Over Airopack
Airopack fabriceert het meest milieuvriendelijke dispensersysteem ter wereld. Puur door lucht aangedreven, volledig transparant en verspuitbaar op 360 graden. Als internationale speler in de verpakkingsindustrie, draagt Airpoack bij aan een beter milieu. Door continue te innoveren op het gebied van duurzaamheid en recyclebaarheid, loopt Airopack voorop in de wereld van duurzame verpakkingen. Voor meer informatie, bekijk de website: https://airopack.com/airopack/ 

 Over Axiom
Het van oorsprong Zwitserse Axiom is een snel groeiende investeringsmaatschappij. Met recente overnames als De Staffing Groep (DSG) en Cannock Chase heeft het bedrijf inmiddels meer dan één miljard Euro omzet in Nederland. Axiom werd opgericht vanuit de visie dat binnen haar investeringsmaatschappij er een unieke combinatie is van individuele competenties, ondernemerschap en daarmee de mogelijkheid om snel en doortastend te handelen. Met deze slagvaardige insteek en expertise rolt Axiom succesvolle buy & build strategieën uit in o.a. de staffing-, financiële- en duurzaamheidssectoren. Op korte termijn verwacht Axiom nieuwe overnames aan te kondigen.