Ga terug

20 september 2019

Pilot: geluidsmetingen bij evenementen live te volgen

Op vrijdag 20 september, bij Ameezing Eindhoven, is voor het eerst voor iedereen live te zien hoeveel geluid een evenement produceert. De gemeente Eindhoven wil zo open en transparant laten zien wat de afspraken zijn rond grote evenementen in de stad en of organisatoren zich daaraan houden.

De gemeente meet al enige tijd het geluidsniveau tijdens grotere evenementen. Ook organisatoren kunnen live zien of zij zich aan de normen in hun vergunning houden. Vrijdag kan als proef iedereen via een website meekijken. Op de website is ook de vergunning van het evenement te zien, waarin staat hoeveel geluid ze mogen maken en op welke tijden. De geluidsmetingen zijn vrijdag te vinden via www.eindhoven.nl/evenementengeluid.

MetersOp een aantal evenementenlocaties in de stad hangen sinds enkele maanden vaste meters. Deze meters zet de gemeente aan bij grote evenementen. Op deze manier kan de gemeente permanent volgen of organisatoren van evenementen zich houden aan de normen. De meters hangen op het Stadhuisplein, Wilhelminaplein en op Strijp-S. Bij grote evenementen op andere locaties kan de gemeente mobiele meters inzetten.

Gerelateerd